Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Αρχίζει η ακρόαση ενώπιον του Ανωτάτου για το αίτημα απόλυσής του


Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να παρουσιασθεί στις 12 το μεσημέρι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, προκειμένου ν' αρχίσει η εξέταση του αιτήματος για  απόλυσή του.
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, αιτείται επίσης, να τεθεί ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου σε διαθεσιμότητα ή να διαταχθεί ν' απέχει από τα καθήκοντά του, μέχρι την εξέταση του αιτήματος.
 
Το αίτημα στηρίζεται σε φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά από μέρους του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, σε σχέση με δημόσιες τοποθετήσεις του, καθώς και χειρισμούς του σε υποθέσεις, που αφορούν τον ΦΠΑ, βάσει έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή.
 
Στη σημερινή ακρόαση, το δικαστήριο αναμένεται να δώσει οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Εισαγγελέας δεν θα παρουσιαστεί στο Δικαστήριο.
 
Θα εκπροσωπηθεί από τους ιδιώτες δικηγόρους, Γιώργο Τριανταφυλλίδη, Χρίστο Κληρίδη και Αχιλλέα Αιμιλιανίδη. 
 
Από την πλευρά του Ρίκκου Ερωτοκρίτου τηρείτο σιγή ιχθύος χθες, σε σχέση με τα πρόσωπα, που θα απαρτίζουν την ομάδα υπεράσπισης. 
 
Η εκδίκαση του αιτήματος για απόλυση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός μερικών βδομάδων. 
 
Υπενθυμίζεται ότι και ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου εξέφρασε πρόθεση να καταχωρίσει αντίστοιχο αίτημα στο Ανώτατο κατά του Γενικού Εισαγγελέα για ανάρμοστη συμπεριφορά, αναφορικά με δηλώσεις του εναντίον του ιδίου, αλλά και για χειρισμούς του κ. Κληρίδη σε ποινικές υποθέσεις, που υποδηλώνουν, κατά τον κ. Ερωτοκρίτου, σύγκρουση συμφέροντος.
 
Εξάλλου, αύριο το πρωί ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου αναμένεται να παρουσιασθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, μαζί με άλλους τρεις κατηγορούμενους, τους Ανδρέα Κυπρίζογλου,
επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου «Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.», τον δικηγόρο Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο «Andreas Neocleous & Co. LLC», για παραπομπή της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο. 
 
Κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για δεκασμό και δωροληψία, αδικήματα που επισύρουν ποινή πολυετούς φυλάκισης. 
 
Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου απορρίπτει τις κατηγορίες.
 
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να διαδραμάτισαν ρόλο στην προσωπική αγωγή, που άσκησε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου εναντίον της παλιάς Λαϊκής Τράπεζας για το κούρεμα καταθέσεων. 
 
Όπως διαπιστώνεται στο πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Παναγιώτη Καλλή, που συμπληρώνεται από έκθεση άλλων δύο ανακριτών, η μη εμφάνιση του δικηγόρου, Παναγιώτη Νεοκλέους, ο οποίος εκπροσωπούσε τη Λαϊκή στην αγωγή του κ. Ερωτοκρίτου, ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης και συναλλαγής, σε σχέση με άλλη υπόθεση, που είχαν εμπλοκή ο κ. Νεοκλέους και ο κ. Ερωτοκρίτου, εκείνη της εταιρείας Providencia.


http://www.sigmalive.com/news/local/235251/anotato-i-ora-tis-krisis-gia-to-aitima-apolysis-rikkou#sthash.Lx4lTMYd.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: