Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. Του Άθου Τίλλεϋ

Άθως Τίλλεϋ
Λαχτί Φινλανδίας





Τελικά αν κατάλαβα καλά από τα γραφόμενα ορισμένων ΕΙΔΙΚΑ  στο Φατσοβοβλίο (από κάποιους ψευδο επαναστατες που αρνούνται να δουν τις σημερινές πραγματικότητες στο Κυπριακό) , η μόνη λύση που θα αποδέχονταν είναι λένε(να φύγουν όλα τα Τουρκικά Στρατεύματα, να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, να φύγουν οι έποικοι, κλπ κλπ ) .
Μια  δίκαιη κατεμας λύση αλλά δυστυχώς όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σήμερα ΟΥΤΟΠΙΑ...
Δεν μπορώ ειλικρινά  να εννοήσω πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν κάποιοι  ότι για να γίνουν όλα αυτά (που σίγουρα όλοι θα θέλαμε).. πρέπει να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να επιστρέψουμε στην  λίγο πριν το πραξικόπημα εποχή..

 Όπου εμείς οι Ελληνοκύπριοι είμαστε η Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς την συμμετοχή των Τ/Κ , όπου οι Τ/Κ ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας  και απομονωμένοι στους λεγόμενους Τουρκοκυπριακούς θύλακες (γιατί ημισ έτσι τους ήθελε και τους ανάγκασε να είναι η ΤΜΤ και  όχι  η Ελληνοκυπριακή διακυβέρνηση της Νήσου ), όπου αν ο Ελληνο  Κυπριος εργάτης έπαιρνε μεροκάματο τρείς λίρες ο Τ/Κ μία.. Και μην μου πείτε  ότι δεν συνέβαινε αυτό γιατί είμαι αρκετά μεγάλος σε ηλικία να θυμάμαι και να γνωρίζω κάποια στοιχεία και γεγονότα.

Δηλαδή τότε αν και με βάσει το Σύνταγμα την Κυπριακή πολιτεία την συνιστούσαν δύο ισότιμες πολιτικά κοινότητες  δηλαδή ανεξαρτήτως της πληθυσμιακής υπεροχής της μίας από την άλλη ,ουσιαστικά ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ.

Και έγιναν  όλα αυτά που ίσχυαν από το 1963 και εντευθεν μέχρι και το 1974..
Από τότε έχει  περάσει σχεδόν μίσος αιωνας, με πολλα πραγματα να αλλαζουν τουλαχιστον στην βόρεια περιοχη του νησιου μας . Μέχρι και ανακηρυξη ανεξαρτητης Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου το 1983  , η οποια δρα σαν αυτονομο κρατος εχει δική της κυβερνηση νομους αστυνομία στρατό(εκτός απο τον Τουρκικό) . Ανεξάρτητα απο το γεγονός ότι δεν εχει(ακόμα αναγνωριστεί επισημα) από κανενα κρατος εκτός της Τουρκίας και του Πακιστάν, ενω ανεπισημα υπαρχουν κρατη που διατηρουν διπλωματικές επαφες με αυτη.

Στην περιοχή αυτη λοιπον  δεν ζουν μονο αυτοχθονες Τουρκοκυπριοι αλλα και εποικοι και τα παιδια και τα εγγονια των εποικων που γεννηθηκαν σε Κυπριακό έδαφος άρα , με βασει την διεθνη νομοθεσία  ισως ειναι και ΚΥΠΡΙΟΙ πολιτες .. Παραθετω στην συνεχεια μερικα στοιχεία μεσα απο ερευνα σε διαφορες πηγες ..
Στις τελευταιες εκλογες  στα κατεχομενα  οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ηταν 176.916. ενω σύμφωνα  με στοιχεια της τελευταιας  «επίσημης απογραφής'' πληθυσμού της 4ης Δεκεμβρίου  2011 ο πληθυσμός των κατεχομένων ηταν  294.906 άτομα .

Σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές αρχές, ο πληθυσμός της περιοχής ελεγχόμενης από την ΤΔΒΚ ανέρχεται σε 264.172 κατοίκους, από τους οποίους το μεγαλύτερο μέρος αποτελούν γηγενείς Τουρκοκύπριοι. Συγκεκριμένα, κατά την τουρκοκυπριακή πλευρά, από τους 178.000 Τουρκοκύπριους πολίτες, το 74% είναι γηγενείς Τουρκοκύπριοι. Από τους υπόλοιπους, περίπου 16,000 έχουν γεννηθει στην Κύπρο (άρα Κυπριοι). Οι υπόλοιποι, περίπου 78,000, είναι έποικοι, ξένοι εργάτες, φοιτητές κ.λπ.

Με όλα αυτα ελπιζω να καταλαβαινουν όλοι ποιες ειναι οι σημερινες πραγματικότητες στο Νησί μας.. Πραγματικότητες που αν δεν τις αντιληφθούμε (αποδεχθούμε ) δεν θα δουμε ποτε λύση ,παρα επισημη πλεον διχοτόμηση αφου η διεθνης κοινοτητα δεν θα μας δωσει αλλη ευκαιρία .

Η διχοτόμηση όμως  η επισημη θα εχει αλλεπάλληλες  επιδρασεις στην σημερινή «εναπομείνασα Κυπριακή Δημοκρατία»,  και οχι θετικές, αστε που η πρόσφατη ανευρεση Υδατανθράκων  στην δική μας περιοχή θα μπορουσε να αποτελεσει αιτία για συρραξη με την Τουρκία η οποια και παλι θα επικαλεστεί τα δικαιωματα εκμεταλλευσης του Φυσικου αερίου και απο τους Τουρκοκυπριους..
Με πολλη αγαπη και εκτιμηση σε αυτους που μπηκαν στον κόπο να διαβασουν αυτες μου τις σκέψεις,.







Αρθούρος (Άθως) Τίλλευ.
Γνησιος Κυπριος βερος Παφιτης με Ελληνική καταγωγή απο μητέρα και Ουαλική απο πατέρα .. (προσωρινα «εν εξορία»..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: