Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Κυπριακό: ''Τα φίδια'' του Ακκιντζί


<<Τα Βαρώσια έχουν κλειστεί με συρματόπλεγμα και εγκαταλείφθηκαν για 40 χρόνια στα φίδια...>> είπε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ανατολού ο Μουσταφά Ακκιντζί <<ο ψευδοπρόεδρος του ψευδοκράτους>>, και έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όχι βέβαια με τα φίδια τωνΒαρωσίων αλλά με τα δικά του ''φίδια''.


Ξεκαθάρισε κατ' αρχάς ότι στην ΤΔΒΚ υπάρχει κράτος και μάλιστα ίσο με εκείνο του Νότου, <<δεν δεχόμαστε αυτό που λέει η Ελληνική πλευρά, ότι εγώ είμαι κυρίαρχο κράτος και εσείς είστε οι πολίτες>>. Αναφέρθηκε στο θέμα των Τούρκων εποίκων και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών που ρίζωσαν, όπως είπε, έκαναν οικογένειες και επ' ουδενί πρέπει να εκδιωχθούν για να γυρίσουν πίσω στην Τουρκία.

Προέβλεψε την εφαρμογή ενός κανονισμού για το απ' ευθείας εμπόριο (βρώμικο σχέδιο των Άγγλων)μέσω του λιμανιού Αμμοχώστου ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς την Ε.Ε, όπως είπε χαρακτηριστικά <<οι Τουρκοκύπριοι να στέλνουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη όπως γίνεται με αυτά στο Νότο και ταυτόχρονα να πραγματοποιούνται απ' ευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Τύμπου>>. Καυτηρίασε δε ο Ακκιντζί την στάση που ακολουθεί η Ελληνοκυπριακή πλευρά για ''κυρίαρχο κράτος'' στο θέμα του Φυσικού Αερίου. <<Πρέπει να επιδειχθεί ορθολογισμός για το θέμα του πλούτου στο μέλλον. Σε μια ομόσπονδη λύση οι φυσικοί πόροι θα ανήκουν στην εξουσία της ομοσπονδίας και το Φυσικό Αέριο είναι ένας από αυτούς>>. Όταν ρωτήθηκε πως βλέπει την μεταφορά του Φ.Α. μέσω Τουρκίας ο Ακκιντζί υπερθεμάτισε λέγοντας ότι είναι μια σωστή επιλογή <<Αν υπάρξει συμφωνία μπορεί να ενωθεί (το κυπριακό Φ.Α.) με το Φ.Α. του Ισραήλ και να μεταφερθεί μέσω Τουρκίας και Ελλάδας στην Ευρώπη>>. Φαίνεται ότι κάτι ήξερε ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ κ. Avigdor Liberman που έσπευσε στην Λευκωσία σε μια άτυπη, αλλά πολύ ουσιαστική, συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, λίγο πριν τις δήθεν εκλογές στα κατεχόμενα, να βάλει τις κόκκινες γραμμές του Ισραήλ. Αυτό συμπεραίνουμε γιατί σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Μ. Ιγνατίου (πηγή: http://mignatiou.com) <<ο Ισραηλινός υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κυπριακό, καθώς το Ισραήλ δεν επιθυμεί να ελέγχει την Κύπρο η Τουρκία, όπως θα συμβεί στην περίπτωση που οι πολίτες υποστηρίξουν στο δημοψήφισμα τη φιλοτουρκική και ρατσιστική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας>>. 

Ο Ακκιντζί τέλος, όπως είπε, οραματίζεται να ανοίξουν τα Βαρώσια για εγκατάσταση υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, όμως εμείς θέλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας το 1984 δεν μιλά για επιστροφή μόνο της περίκλειστης πόλης αλλά γενικά ουσιαστικά μιλά για επιστροφή ολόκληρης της πόλης των Βαρωσίων. Καμία αναφορά δεν υπάρχει σε μόνο της περίκλειστης πόλης. 

Το ψήφισμα της 11ης Μαίου 1984 γράφει στην παράγραφο 5 :<<Θεωρεί κάθε απόπειρα εγκατάστασης σε οποιαδήποτε κομμάτι των Βαρωσίων από άτομα άλλα από τους κατοίκους του ως απαράδεκτη και καλεί για την μεταβίβαση αυτής της περιοχής στην διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών>>.

Στη Κυπριακή Δημοκρατία βγαίνουν πολλά ''φίδια'' αυτή την εποχή.Έχουμε τα ''φίδια'' του Άϊντα, περί αμφισβητήσεως της παραβίασης της Κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία, με την εισβολή του Βάρβαρου, περί απαγορεύσεως των ερευνών για Φ.Α, μέχρι την λύση του Κυπριακού κ.λπ. Αυτός ο Νορβηγός, ο υπονομευτής του Δικαίου και της Δικαιοσύνης αντί να αποπεμφθεί από την Κ.Δ, ως persona non grata, γιατί κατάφωρα παραβίασε τις καταστατικές αρχές του ΟΗΕ και τα ψηφίσματα του, το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, θα προσφέρει τις ''καλές υπηρεσίες του'' κατά την επανέναρξη των συνομιλιών. Ύστερα έρχεται και βγάζει τα ''φίδια'' του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Farhan Haq, ο οποίος ρωτήθηκε για την εκλογή του Ακκιντζί στα κατεχόμενα και είπε: <<καλωσορίζουμε τις προσπάθειες των νέων κυβερνήσεων για να συναντηθούν μεταξύ τους και να καταλήξουν σε συμφωνία στα ουσιώδη ζητήματα>>. Δυστυχώς όμως ''φίδια'' βγαίνουν και από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, που προωθούν την ειδική τελωνειακή σχέση με την Τουρκία καταστρατηγώντας το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, βάζοντας σε κίνδυνο την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα κεφάλαια 23 και 24 που αφορούν θέματα δικαιοσύνης και θεμελιωδών ελευθεριών, δεν μπορούν να ανοίξουν για την Τουρκία επ' ουδενί λόγω (πέραν του Κυπριακού), διότι χτυπούν κατ' ευθείαν τον πυρήνα Δικαίου και Δικαιοσύνης του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αφού η χώρα αυτή δεν πληρεί τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης. Η Τουρκία βρίσκεται στην 154η θέση έναντι 180 χωρών (βλ. έκθεση των <<Reporters Without Borders>> για την παγκόσμια ελευθερία του τύπου). Η οργισμένη και περιφρονιτική αντίδραση του Τουρκικού ΥΠΕΞ εναντίον της Ε.Ε. για το ψήφισμα
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων αναδεικνύει τηνισλαμιστική και ρατσιστική πολιτική της Τουρκίας και την βαθιά ριζωμένη παντουρανιστική της αντίληψη.

Οποιαδήποτε συνθήκη συγκρούεται με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι άκυρη και επομένως η Ε.Ε. εφαρμόζοντας αυτή τη διάταξη του διεθνούς δικαίου την οποία έχει συμπεριλάβει στον πυρήνα του Ευρωπαϊκού Δικαίου πρέπει να αναστείλει οποιαδήποτε ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, να κλείσει όλα τα καφάλαια γι' αυτή και να ακυρώσει την προγραμματισμένη ψηφοφορία για την συμμετοχή της Τουρκίας σε συνεδριάσεις των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαϊου 2015 αφού επιχειρείται άνοιγμα του κεφαλαίου 31 περί ασφάλειας.

Είναι δυνατόν για μια χώρα ταυτισμένη με τους Τζιχαντιστές και ISIS και ισλαμοφασισμό να ανοίγει το κεφάλαιο 31 περί ασφάλειας; Θα μας τρελλάνουν οι εταίροι μας, αλλά έχει δίκιο ο Νόαμ Τσόμσκι ότι η Δύση στηρίζει, νομιμοποιεί καιυποθάλπτει το ακραίο Ισλάμ.

Είναι αλήθεια ότι οι σημερινές αντιξοότητες, η βαθιά οικονομική κρίση εν μέσω μνημονίων, τα σκάνδαλα, η διαφθορά καθιστούν την πολιτική ηγεσία και τον πρόεδρο Αναστασιάδη πιο ευάλωτους σε πιέσεις που δέχονται από τους πολύτιμους συμμάχους της Τουρκίας εντός της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για οδυνηρούς συμβιβασμούς. Αυτό που ήδη ισχυρίζεται η αντιπολίτευση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη <<ότι ο πρόεδρος δεν μπορεί να σηκώσει μόνος στους ώμους του το Κυπριακό>> είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αν θα πάει ο πρόεδρος Αναστασιάδης ολομόναχος στις διαπραγματεύσεις, ζωσμένος με όλα αυτά τα ''φίδια'' του Ακκιντζί, του Άϊντα... και πολλά άλλα που θα βγαίνουν στον δρόμο του, στο τέλος θα τον φάνε...

Αθανασία Φωτιάδη
Νομικός – Ποινικολόγος
Αθήνα 3.5.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: