Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε τον Βέλγο σύντροφό του

O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ παντρεύτηκε τον Βέλγο σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ και έγινε ο πρώτος ηγέτης χώρας που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον σύντροφό του εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάτι που αποτελεί μία ένδειξη της εξέλιξης της κοινωνίας, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, 39 ετών, ήταν μεταξύ των καλεσμένων στον γάμο.
«Ηρθα στο γάμο ενός φίλου. Ηταν μια σημαντική στιγμή για εκείνον και έπρεπε να παραβρεθώ» δήλωσε.
Οι Ιρλανδοί αναμένεται να αποφασίσουν την επόμενη Παρασκευή μέσω δημοψηφίσματος σχετικά το θέμα του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, που έχει ήδη νομιμοποιηθεί σε 17 χώρες.
Ο Ξαβιέ Μπετέλ και ο Γκοτιέ Ντεστενέ, που φόραγαν και οι δύο σκούρα κοστούμια, έφθασαν στο δημαρχείο πεζή, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Διακόσιοι
άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το ξενοδοχείο της πόλης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αμέσως μόλις έφθασε το ζευγάρι. Μετά την τελετή οι νεόνυμφοι επέστρεψαν στην είσοδο προκειμένου να χαιρετίσουν τους καλεσμένους τους, που τους πέταξαν ρύζι.

Ο νεαρός πρωθυπουργός, ηλικίας 42 ετών, γνωστοποίησε τον Αύγουστο του 2014 την πρόθεσή του να παντρευτεί με τον Γκοτιέ Ντεστενέ, έναν Βέλγο αρχιτέκτονα με τον οποίον έχει συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης το 2010.
Το ζευγάρι δεν ήθελε να δώσει περαιτέρω δημοσιότητα στο γάμο του, όμως ο γάμος αυτός θεωρείται ως ένα «όμορφο μήνυμα, μία ένδειξη» εξέλιξης της κοινωνίας στο Λουξεμβούργο, μια καθολική χώρα, σχολίασε ο Μπέραρντ Μπομγκάρντεν, διευθυντής του κέντρου χορογραφίας του Λουξεμβούργου, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.


http://ikypros.com/?p=96783#sthash.A096sO5M.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: