Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Σε ισχύ το νέο διάταγμα για τα ωράρια των καταστημάτων


Μετά την έκδοση του νέου διατάγματος για τα ωράρια των καταστημάτων από την υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, πλην του ΔΗΣΥ, αποφάσισε να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να διερευνήσει τη δυνατότητα κατάθεσης προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης για έκδοση νέων διαταγμάτων για το ωράριο των καταστημάτων.
Το νέο διάταγμα που τίθεται σε ισχύ μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2015 κρίνεται ως παράνομο από την αντιπολίτευση, την ίδια ώρα που οι νεοπροσληφθέντες στο λιανικό εμπόριο εκφράζουν την ανακούφισή τους αφού έτσι δεν θα χάσουν τις δουλειές τους.


ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ.
Το Διάταγμα περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Καταστημάτων που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, καθορίζει πως τα γενικά καταστήματα από σήμερα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015, μπορούν να παραμένουν ανοικτά από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο, όχι νωρίτερα από τις 5.00 π.μ. και όχι αργότερα από τις 10.00 μ.μ. και κατά την Κυριακή όχι νωρίτερα από τις 11.00 π.μ. και όχι αργότερα από τις 7.00 μ.μ. 


Τα ειδικά καταστήματα που βρίσκονται σε ειδικές περιοχές ζώνες που καθορίζονται σε πίνακες στο διάταγμα, μπορούν να λειτουργούν, είτε με βάση το ωράριο λειτουργίας των ειδικών καταστημάτων που καθορίζεται στο άρθρο 21 του βασικού Νόμου, είτε να αναπροσαρμόζουν το ωράριό τους, ώστε να συμπίπτει με το ωράριο των γενικών καταστημάτων.


http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: