Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Οκτώ χρόνια στο κελί για υπόθεση ναρκωτικών


Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, στον Ανδρέα Γεωργίου, 34 χρόνων από τη Λάρνακα, αφού τον βρήκε ένοχο στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγής 1,984 γραμμαρίων κοκαΐνης και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το μεσημέρι της 28ης Μαρτίου 2015, ο Γεωργίου έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας με ενδιάμεσο σταθμό το Αμπου Ντάμπι. Η συμπεριφορά του 34χρονου κίνησε υποψίες στους επί καθήκοντι αστυνομικούς και μέλη της ΥΚΑΝ τον έθεσαν υπό παρακολούθηση.
 
Μόλις ο Γεωργίου παρέλαβε την αποσκευή του κατευθύνθηκε προς την έξοδο του αεροδρομίου και μπήκε σε αυτοκίνητο που τον ανέμενε, στο οποίο επέβαιναν δύο άλλα άτομα, ένας 30χρονος και ένας 36χρονος.
 
Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν και καταδίωξαν το αυτοκίνητο, το οποίο ανέκοψαν σε πρατήριο βενζίνης που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες στη φόδρα της αποσκευής του Γεωργίου, τέσσερις πλάκες κοκαΐνης, κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες.
 
Το συνολικό βάρος των ναρκωτικών ήταν 1,984 γραμμάρια κοκαΐνης καθαρότητας 81%.
 
Ανακρινόμενος ο Γεωργίου παραδέχθηκε ότι ανέλαβε να φέρει την κοκαΐνη στην Κύπρο για το ποσό των 6 χιλιάδων ευρώ και συνεργάστηκε από την αρχή με τους άνδρες της ΥΚΑΝ.
 
Στην επιμέτρηση της ποινής και ως μετριαστικούς παράγοντες το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του 34χρονου, την άμεση παραδοχή του, την συνεργασία του με την ΥΚΑΝ και τα οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετώπιζε.
 
Ο Ανδρέας Γεωργίου θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των δύο συγκατηγορουμένων του, δηλαδή του Κυριάκου Κυριάκου, 35 χρόνων από τα Λειβάδια και του Κωνσταντίνου Ιωακείμ, 31 χρόνων από τη Λάρνακα, οι οποίοι κατονομάστηκαν ως τα πρόσωπα που τον στρατολόγησαν για να μεταβεί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και να μεταφέρει την κοκαΐνη.
 
Οι Κυριάκου και Ιωακείμ αρνούνται ενοχή στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της εισαγωγής 1,984 γραμμαρίων κοκαΐνης και κατοχής  ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.
 
Το Κακουργιοδικείο όρισε την Τρίτη 2 Ιουνίου ως ημερομηνία για έναρξη της δίκης τους, ενώ μέχρι τότε οι δύο άνδρες θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/256354/varys-o-pelekys-tis-dikaiosynis-gia-34chrono-se-ypothesi-narkotikon#sthash.SamvKAOE.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: