Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Σχέδιο δολοφονίας Καρόλου και Καμίλας απέτρεψαν οι ιρλανδικές αρχές

Έξι άνθρωποι, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων, συνελήφθησαν στην Ιρλανδία, μετά τον εντοπισμό, από την αστυνομία, όπλων και υλικών κατασκευής βομβών στο μέρος, όπου ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης σκόπευαν να επισκεφτούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε είκοσι εφόδους της αστυνομίας σε διαφορετικά σημεία της χώρα, εντοπίστηκαν εκρηκτικά και όπλα.
Οι συλλήψεις ήρθαν λίγες ημέρες προτού ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα πραγματοποιήσουν τετραήμερη επίσκεψη στην Ιρλανδία, κατά την οποία θα επισκέπτονταν την περιοχή όπου, το 1979, ο ΙΡΑ είχε σκοτώσει το θείο του πρίγκιπα Φιλίππου, Λόρδο Μάουντμπάντεν.




Οι έξι συλληφθέντες, ηλικίας από 21 έως 62 χρόνων, πιστεύεται πως έχουν στενούς δεσμούς με τον Πραγματικό ΙΡΑ (Real IRA – παρακλάδι της οργάνωσης που σχηματίστηκε από μέλη που αποσπάστηκαν από τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό μετά την υπογραφή συμφωνίας με τους Βρετανούς) και της (έτερης εθνικιστικής οργάνωσης) Συνέχειας.
Οι έξι ανακρίνονται ως ύποπτοι συμμετοχής σε τρομοκρατική ομάδα και κατοχής εκρηκτικών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση παρακολούθησης είχε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης στην Ιρλανδία των δύο μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/586678/sxedio-dolofonias-karoloy-kai-kamilas-apetrepsan-oi-irlandikes-arxes-exi-oi-syllifthentes#ixzz3aB7kZmW2



Δεν υπάρχουν σχόλια: