Κυριακή 17 Μαΐου 2015

“Αμμόχωστος η Πόλη μας”


Το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, ως ένα πρώτο βήμα για την επανεγκατάσταση στην πόλη των Βαρωσίων των νομίμων κατοίκων της, μια πόλη που έχει σφραγιστεί από τον Αύγουστο του 1974, απαίτησαν τα μέλη της οργάνωσης "Αμμόχωστος η Πόλη μας" με συγκέντρωσή τους στο οδόφραγμα.

Όπως αναφέρει σε υπόμνημά της η Οργάνωση που επέδωσε στα Ηνωμένα Έθνη, το άνοιγμα του οδοφράγματος θα επισπεύσει τη συνεργασία και θα καλλιεργήσει το διάλογο, συμβάλλοντας σε διακοινοτική εμπιστοσύνη και ειρήνη στη χώρα μας.

Στα επόμενα χρόνια, σημειώνεται, “διαβλέπουμε ότι η πόλη των Βαρωσίων θα περάσει μια μεταβατική περίοδο μέχρι την επανεγκατάσταση των κατοίκων της και η ύπαρξη εύκολης πρόσβασης μέσω του οδοφράγματος της Δερύνειας είναι απαραίτητη. Επιπρόσθετα, το άνοιγμα θα συντομεύσει τις αποστάσεις στην περιοχή, θα βοηθήσει σε ανθρωπιστικές ανάγκες και θα βελτιώσει τις διακοινοτικές σχέσεις”.

Είναι προφανές, αναφέρει η Οργάνωση, ότι καθώς βιώνουμε την οικονομική κρίση σε όλο μας το νησί, μια κρίση που οδηγεί τους νέους μας και στις δύο πλευρές να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, δεν μπορούμε να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. 

“Αυτό το εγχείρημα θα συνεισφέρει στο να ξαναζωντανέψει η πολύτιμη και αρχαιολογικά σημαντική μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου, διευκολύνοντας τους  πολίτες και στις δύο πλευρές να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους και να προσφέρουν υπηρεσίες για το κοινό καλό, δίνοντας ένα καλό παράδειγμα για μια ενιαία οικονομία σε μια επανενωμένη πατρίδα”, καταλήγει το υπόμνημα που σύμφωνα με το μέλος της οργάνωσης Παύλο Ιακώβου απευθύνεται στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Πηγή - ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/232838/ammoxostos-i-poli-mas-n-anoiksei-to-odofragma-deryneias#sthash.109E4xeZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: