Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αυτό είναι το ζέυγος των ηλικιωμένων που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ


Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα και οι δράστες πίσω από το διπλό φονικό στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλλιάς, με την Αστυνομία να συνεχίζει στα «τυφλά» τις έρευνες της.
Το αστυνομικό έργο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, μιας και όπως αναφέρουν κάτοικοι της μικρής κοινότητας της Πιτσιλιάς, τα δύο θύματα της δολοφονίας, Κυριακή και Σάββας Σοφοκλέους, 78 και 74 χρονών αντίστοιχα, ήταν ένα φιλήσυχο ζεύγος που δεν είχε διαφορές με κανέναν.


Τα άψυχα σώματα του ηλικιωμένου ζευγαριού εντοπίστηκαν ψες γύρω στις 21:30 από φιλικό τους πρόσωπο που τους αναζητούσε, καθώς είχαν να δώσουν σημεία ζωής από το απόγευμα της Τετάρτης, μέσα στην μικρή αποθήκη που υπάρχει στο περιβόλι τους στην περιοχή Τερατζιές, στα σύνορα Αγ. Θεοδώρου και Αγ. Ιωάννη του Αγρού.

Η ερευνητές της υπόθεσης πέρα από κάποιους κάλυκες που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος, τα βλήματα των σφαιρών στα σώματα των άτυχων ηλικιωμένων και κάποιες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής όπου άκουσαν φωνές και πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, δεν έχουν οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες.
Στον τόπο του εγκλήματος μετέβη χθες βράδυ ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος διενήργησε αυτοψία, ενώ τα άψυχα σώματα του ζεύγους Σοφοκλέους παρέμειναν, υπό την αυστηρή φύλαξη της Αστυνομίας στο χώρο της δολοφονίας, μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα, όπου και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσία, όπου και θα πραγματοποιηθεί η νενομισμένη νεκροτομή.



Πρόκειται για ένα «ειδεχθές έγκλημα», δήλωσε στη σκηνή ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι έχουν εντοπιστεί κάλυκες από πυροβόλο όπλο τόσο εντός όσο και εκτός του υποστατικού. Εκτιμάται, συνέχισε, πως ο 74χρονος δέχθηκε αρχικά πυροβολισμό έξω από την αποθήκη και έτρεξε να καλυφθεί εντός του υποστατικού και πως οι δράστες εισήλθαν σε αυτό και εκτέλεσαν τον ίδιο και τη γυναίκα του, πυροβολώντας τους στο κεφάλι και το στήθος.


Η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη και από το πρωί γίνονται έρευνες «σπιθαμή προς σπιθαμή», σε μιαν προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλα τεκμήρια που να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, τα κίνητρα της οποίας δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει, πρόσθεσε ο κ. Σωτηριάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: