Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού γίνεται πανεπιστημιακό, ανακοίνωσε ο Αναστασιάδης



Τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Saint George του Λονδίνου με το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού το οποίο μετατρέπεται σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


Σε χαιρετισμό του στην 1η τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τους απόφοιτους ότι η Κύπρος «εργάζεται συστηματικά για να καταστεί ένα καθιερωμένο διεθνές εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο».

«Σ` αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υποστηρίζει την λειτουργία και την ανάπτυξη των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των ιδιωτικών ινστιτούτων ανώτερης εκπαίδευσης και εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε στρατηγικές για την ανάπτυξη και την επέκταση των δημόσιων πανεπιστημίων στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Η ανώτερη εκπαίδευση αποτελεί τη βάση μιας ανταγωνιστικής οικονομίας, είπε, προσθέτοντας ότι γι αυτό το λόγο υποστηρίζουμε και τα δημόσια και τα ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας και ανώτερης εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι αυτή νέα εποχή για την ανώτερη εκπαίδευση στην Κύπρο θα υποστηριχθεί τα μέγιστα από την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα. Ο οργανισμός, πρόσθεσε, αναμένεται να εγκριθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αναφερόμενος στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είπε ότι συμβάλλει στην πραγματοποίηση των στόχων της κυβέρνησης για ποιότητα στην ανώτερη εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε «την συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Saint George Λονδίνου με το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το οποίο από εδώ και τώρα θα λειτουργεί ως πανεπιστημιακό νοσοκομείο».

Το νομικό πλαίσιο αυτής της συνεργασίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, είπε.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, ο Υπουργός Παδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, Βουλευτές, Πρέσβεις και άλλοι επίσημοι.



 http://ikypros.com/?p=96781#sthash.oBOCKmnc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: