Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα με την Μαρία Έλενα Κυριάκου

Το εισιτήριο για τον τελικό της 60ής Eurovision, στις 23 Μαΐου στη Βιέννη, εξασφάλισε η Ελλάδα, η οποία διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό με την Κύπρια Μαρία Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι «One Last Breath».
Τη μουσική του τραγουδιού υπογράφουν ο Ευθύβουλος Θεοχάρους και η Μαρία Έλενα Κυριάκου και τους στίχους ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης και η Εβελίνα Τζιώρα.

Στον πρώτο ημιτελικό προκρίθηκαν επίσης η Αρμενία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Ρωσία, η Αλβανία, η Ρουμανία και η Γεωργία.
Ο δεύτερος ημιτελικός του διαγωνισμού στον οποίο συμμετέχει και η Κύπρος θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου, στις 10 το βράδυ. Την Κύπρο εκπροσωπεί ο Γιάννης Καραγιάννης με το τραγούδι One Thing I Should Have Done.
Στον τελικό της 23ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι θα προκύψουν από τους δύο ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες επτά, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία – που φέτος συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό – θα περάσουν απευθείας στον τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές μετά την διεξαγωγή και του δεύτερου ημιτελικού.

http://ikypros.com/?p=97626#sthash.9NNNS7ei.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: