Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η Σουηδία νικήτρια της Eurovision. Πανωλεθρία για Ελλάδα και Κύπρο

Με τα προγνωστικά να επιβεβαιώνονται ολοκληρώθηκε η 60η Eurovision: νικήτρια αναδείχθηκε η Σουηδία, μετά από «μάχη» με τη Ρωσία, ενώ η Ελλάδα γνώρισε πανωλεθρία καθώς ψηφίστηκε μόνο από τρεις από τις 40 χώρες και τερμάτισε 19η.

Ο Μονς Σελμερλόβ και το «Heroes» ανέβηκαν στη μουσική κορυφή της Ευρώπης με 365 βαθμούς, κάνοντας τη Σουηδία τη δεύτερη χώρα με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του διαγωνισμού (αυτή ήταν η 6η - τις περισσότερες έχει η Ιρλανδία), ενώ ο διαγωνισμός επιστέφει στη χώρα μετά από τέσσερα χρόνια (είχε διοργανωθεί στο Μάλμε, το 2012, μετά τη νίκη της Λορίν με το «Euphoria»).
«Είμαι τόσο ευτυχισμένος! Σας ευχαριστώ όλους που μας ψηφίσατε. Δεν έχει σημασία ποιόν αγαπάμε, ούτε τι είμαστε… Είμαστε όλοι ήρωες!», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Μονς, παραλαμβάνοντας το κρυστάλλινο μικρόφωνο.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ρωσία και στην τρίτη η Ιταλία, με 303 και 292 βαθμούς αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα προγνωστικά, τα οποία έγραψε λίγες ώρες πριν από τον τελικό το star.gr.
Η Ελλάδα τερμάτισε 19η σε σύνολο 27 διαγωνιζομένων (πέρυσι ήμασταν 20οι), παίρνοντας 10 βαθμούς από την Αλβανία, 8 από την Κύπρο και 5 από την Αρμενία, ενώ στο πάτο βρέθηκαν η Γερμανία και η διοργανώτρια Αυστρία, με μηδέν βαθμούς!
Η Κύπρος με το One Thing I Should Have Done και ερμηνευτή τον Γιάννη Καραγιάννη κατατάχθηκε 22η.
Πηγή star.gr
http://www.sigmalive.com/lifestyle/showbiz/235044/i-souidia-nikitria-tis-eurovision#sthash.QmJDIvUR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: