Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Kοσμήματα 17,5 εκ κλάπηκαν από τον οίκο Cartier στις Κάννες


Τέσσερις επίδοξοι ληστές κατάφεραν να αποσπάσουν ρολόγια και κοσμήματα αξίας 17,5 εκατομμυρίων ευρώ από πολυτελές κατάστημα στις Κάννες, του οίκου Cartier, λίγες μόνο μέρες πριν το δημοφιλές Φεστιβάλ των Καννών που προσελκύει χιλιάδες διασημοτήτων.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ριβιέρα γίνεται στόχος κακοποιών που συρρέουν στις Κάννες λίγο πριν το Φεστιβάλ σε μια περίοδο όπου οι κοσμηματοπώλες φροντίζουν να έχουν στις βιτρίνες τους τα καλύτερα κοσμήματα και άλλα τιμαλφή για τις ανάγκες των διασημοτήτων.
 
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο ο πληθυσμός της μικρής πόλης των Καννών τριπλασιάζεται και φτάνει τις 210,000 λόγω της άφιξης διασημοτήτων, παπαράτσι και άλλων για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.
 
Το πολυτελές κατάστημα του οίκου Cartier όπου έγινε η ληστεία βρίσκεται στο θρυλικό παραλιακό μέτωπο γνωστό ως Κρουαζέτ (Croisette).
 
Ενας από τους ληστές φορούσε μάσκα ηλικιωμένου ατόμου και κρατούσε πιστόλι . Κατάφερε να μπει στο κατάστημα και αμέσως μετά δύο συνεργάτες του που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα με κασκόλ απέσπασαν τα κοσμήματα. Τέταρτο άτομο εκτελούσε χρέη φρουρού έξω από το κατάστημα.
 
Μετά τη ληστεία τράπηκαν σε φυγή αλλά μέρος των κλαπέντων έπεσε στο έδαφος.
 
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ληστές έφυγαν με όχημα μάρκας Mercedes, το οποίο αργότερα εντοπίστηκε καμένο σε άλλο μέρος της πόλης.
 
Βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες και εξετάζονται τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας για εντοπισμό των δραστών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

 http://www.sigmalive.com/news/international/230271/kannes-kosmimata-175-ek-klapikan-apo-ton-oiko-cartier#sthash.Gxuiyam1.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: