Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

17 χρόνια πίσω από τα σίδερα κατέληξε ο Αλέξης Αναστασίου για φόνο


Ποινή φυλάκισης 17 ετών στον Αλέξη Αναστασίου, 17 χρόνων επέβαλλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου, για τη δολοφονία του Μάϊκλ Αντονι Λούης Μηνά, 22 χρόνων, επίσης από τη Λάρνακα, που διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου 2014, στην πολυκατοικία όπου διέμενε το θύμα, στην περιοχή Μακένζυ.
 
Στην απόφασή του το Δικαστήριο ανέφερε ότι το νεαρό της ηλικίας δεν αποτελεί πάντοτε ασπίδα στην αυστηρή μεταχείριση ενός κατηγορουμένου εκεί όπου τούτο κρίνεται αναγκαίο λόγω της φύσης του εγκλήματος.
 
Ο κατηγορούμενος Αλέξης Αναστασίου, συνέχισε, επέδειξε θράσος και ασέβεια στα δικαιώματα του θύματος. Ενώ τελούσε υπό καθεστώς ποινής φυλάκισης με τριετή αναστολή και έχοντας πάρει μια δεύτερη ευκαιρία από το σύστημα που σήμερα ψέγει με τρόπο ισοπεδωτικό, αφαίρεσε αδικαιολόγητα και για ευτελή κίνητρα τη ζωή από ένα νεαρό πρόσωπο όπως ήταν ο πρώην φίλος του Μιχάλης Μηνά, ο οποίος είχε και αυτός δικαιώματα  σε αυτή την κοινωνία και που αποτελεί το πραγματικό θύμα σε τούτη την υπόθεση.
 
Είχε, αναφέρεται στην απόφαση, και ο Μηνά όνειρα όπως φανταζόμαστε και ο κατηγορούμενος και οι γονείς του οι οποίοι όμως σε αντίθεση με τον Μηνά και τους γονείς του δεν θα μπορέσουν ποτέ να τα υλοποιήσουν ή να τα δουν να υλοποιούνται επειδή ο νεαρός κατηγορούμενος καθόρισε τα πράγματα αλλιώς.
 
Σκότωσε τον Μιχάλη Μηνά απρόκλητα, με τρόπο που ισοδυναμεί με ηθελημένη ανθρωποκτονία εγκαταλείποντας τον στην τύχη του και αιμόφυρτο στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας Isavella Court.
 
Έχοντας υπόψη τις συνθήκες διάπραξης του κακουργήματος, καταλήγει η απόφαση,  το Δικαστήριο επιβάλλει στον Αλέξη Αναστασίου ποινή φυλάκισης 17 ετών.
 
Πηγή ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/249453/poini-fylakisis-17-eton-sto-aleksoui-a-anastasiou#.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: