Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας στην Κύπρο

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, απο σήμερα μέχρι και το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς, καταγράφοντας έτσι τα πρώτα 40ρια του καλοκαιριού.

 

 
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά τοπικά στα δυτικά παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 20 στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.


http://www.sigmalive.com/news/local/250017/erxetai-kafsonas-to-savvatokyriako#sthash.x8YbUsnc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: