Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Συνάντηση Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου ΑΚΕΛ


Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία, της  Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Κατ’ αρχάς έχουμε συγχαρεί τον  κ.  Γιώργο Γιαλλούρη, για την εκλογή του στη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου του ΑΚΕΛ.


Θέσαμε στο τραπέζι όλα τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη αλλά και η επαρχία μας.

Σε όλα τα θέματα υπήρξε ταύτιση απόψεων. Εκφράζουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ να προωθεί μέσω της δημοτικής του ομάδας, θέματα τα οποία θα αναδεικνύουμε ως Επαρχιακή Επιτροπή των Οικολόγων Πάφου.

Κύριο θέμα  της συζήτησης ήταν η πρόθεση κάποιων να επαναφέρουν το θέμα της ανέγερσης ναού στο Δημόσιο Κήπο. Δυστυχώς κάποιοι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αγνόησαν παλαιότερη απόφαση, η οποία – να τονίσουμε – ήταν ομόφωνη και επανέρχονται στο θέμα. Μεθοδεύουν από το παρασκήνιο, να φέρουν τον Παφιακό λαό μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα. Αποφασίσαμε από κοινού, όπως συσταθεί φορέας που θα διαχειριστεί άμεσα αυτό το θέμα. Θεωρούμε εγκληματικό ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου να μετατραπεί σε μπετόν.

Όπως είναι γνωστό στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017, υπάρχει σχεδιασμός για την ανάπλαση της περιοχής.

Ταύτιση απόψεων υπάρχει και σε άλλα θέματα όπως ο Ακάμας. Στο σημείο αυτό εξηγήσαμε τις μεθοδεύσεις που γίνονται από επιχειρηματικούς κύκλους, για εισβολή στα ενδότερα του Ακάμα.

Υπήρξε επίσης κοινή ανησυχία και συμφωνία για τα γενικότερα περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν την πόλη μας, π.χ. πράσινο σημείο, ελεύθερες παραλίες, αποκατάσταση παρανομιών.

Ελπίζουμε ότι η συνεργασία αυτή θα έχει συνέχεια για το καλό της πόλης. Η ποιότητα ζωής φθίνει στην πόλη μας και μόνο με συνεργασίες μπορούμε να πιέσουμε τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: