Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Άγρια συμπλοκή μεταξύ Πολωνών και Ελληνοκυπρίων στην Λάρνακα



Υποθέσεις συμπλοκής με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης διερευνά η Αστυνομία στη Λάρνακα.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 23.50 χθες βράδυ λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων ομάδα νεαρών από την Πολωνία είχε διαπληκτιστεί με Ελληνοκύπριους με την πρόφαση ότι οι δεύτεροι βιντεογραφούσαν τους πρώτους χωρίς τη συγκατάθεση τους.



Σήμερα γύρω στις 01.30 τα ξημερώματα στο ΤΑΕ Λάρνακας λήφθηκε νέα πληροφορία ότι στο ίδιο σημείο αλλά προς την πλευρά της θάλασσας υπήρχε συμπλοκή μεταξύ 50 περίπου ατόμων.

Μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν ομάδα Πολωνών που βρίσκονται στην Κύπρο για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Γιαγκελόνια Πολωνίας και της Ομόνοιας, που θα διεξαχθεί το απόγευμα στο στάδιο ΓΣΠ στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League.

Από μαρτυρίες που περισυνέλεξε η Αστυνομία διεφάνη ότι περίπου 25 Πολωνοί αφού διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, στη συνέχεια ορισμένοι από αυτούς αποχώρησαν από την περιοχή. Οι εναπομείναντες ομοεθνείς τους δέχθηκαν επίθεση από 30 – 40 άτομα, πιθανώς Κυπρίους οι οποίοι εμφανίστηκαν από διάφορες κατευθύνσεις στην παραλία των Φοινικούδων.

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες που κατάφερε να συλλέξει η Αστυνομία, η συμπλοκή διήρκεσε ελάχιστα λεπτά και με την άφιξη των μελών της Δύναμης, οι εμπλεκόμενοι διέφυγαν τρέχοντας προς διάφορες κατευθύνσεις.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστούν δύο νεαροί πολωνικής καταγωγής ηλικίας 32 και 39 χρόνων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο 32χρονος φέρει τραύμα κερατοειδούς στο αριστερό μάτι και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες απολύθηκε. Οι θεράποντες ιατροί του Νοσοκομείου έδωσαν στον 32χρονο παραπεμπτικό για να επισκεφθεί οφθαλμίατρο προκειμένου να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο 39χρονος υπέστη κάταγμα ρινικού οστού και κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματος του και κρατήθηκε στο Νοσοκομείο για νοσηλεία και περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς εκτός κινδύνου.

Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει στη σκηνή της συμπλοκής 9 άτομα πολωνικής καταγωγής οι οποίοι δεν κατάφεραν να δώσουν κατάθεση και περισσότερα στοιχεία για το διαπληκτισμό που είχαν με τους Ελληνοκύπριους λόγω της κατάστασης μέθης στην οποία βρίσκονταν.

Ωστόσο λήφθηκαν τα στοιχεία τους από την Αστυνομία και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους χώρους διαμονής τους. 


(ΚΥΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: