Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Το πάγιο αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας έθεσε επί τάπητος αντιπροσωπεία του του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού που επισκέφθηκε το νέο πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλία Φωτόπουλο με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, ο κ. Φωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και από τις δύο Κυβερνήσεις για επίλυση του χρονίζοντος αυτού ζητήματος.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ξενής Χ. Ξενοφώντος τόνισε ότι η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου –Ελλάδας με τακτική γραμμή είναι αναγακαιότατη για λόγους εθνικούς, κοινωνικούς , πολιτισμικούς ακόμη και γεωστρατηγικούς, κάνοντας έκκληση στον πρέσβη να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια.
Ο κ. Ξενοφώντος διαβίβασε την ολόθερμη συμπαράσταση του αδούλωτου κυπριακού ελληνισμού στον αγώνα του αδελφού ελληνικού λαού για γρήγορη απαλλαγή από τα απεχθή μνημόνια τονίζοντας την ανάγκη συνεχούς εδραίωσης της εθνικής ενότητας των Ελλήνων για αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της νέας εποχής.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε πλαίσιο συνεργασίας των δύο πλευρών στην καλλιέργεια των διαχρονικών αξιών του ελληνικού πνεύματος και την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό να φέρουν ακόμη πιο κοντά τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες Κύπρου και Ελλάδας.


http://ikypros.com/?p=111222#sthash.iwCYfVUa.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: