Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Ρίκκος και οι τρεις συγκατηγορούμενοι δεν παραδέχτηκαν ενοχή

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου και στους συγκατηγορούμενούς του Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο, ως νομικό πρόσωπο, Andreas Neocleous & Co.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή σε καμιά από τις εννέα κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, ενώ η υπόθεση ορίστηκε για τις 14 Σεπτεμβρίου, στις 09:00.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν δεκασμό δημοσίου λειτουργού, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκία Οικείων Αξιωματούχων, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσία προς καταδολίευση.
Όπως λέχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, στόχος του δικαστηρίου είναι η ταχύτερη εκδίκαση της υπόθεσης, γι` αυτό και οι ακροαματικές διαδικασίες θα είναι σχεδόν καθημερινές.
Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Χρήστος Πουργουρίδης ζήτησε από το δικαστήριο όπως η υπόθεση εκδικαστεί το συντομότερο δυνατόν, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Με τη θέση του κ. Πουργουρίδη συμφώνησαν και οι συνήγοροι των υπόλοιπων κατηγορουμένων.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Ηλίας Στεφάνου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι κατανοεί το θέμα που τίθεται για γρήγορη εκδίκαση, ωστόσο, σημείωσε πως η Εισαγγελία δεν έχει δει μέχρι στιγμής κανένα μάρτυρα.
Είπε στο δικαστήριο πως χρειάζεται να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Εισαγγελία, ούτως ώστε να παρουσιάσει όσο καλύτερα μπορεί την υπόθεση.
Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν οποιεσδήποτε προδικαστικές ενστάσεις.


http://ikypros.com/?p=111095#sthash.tR2EcLv6.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: