Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Γιατί να ενδιαφέρεται για εγγυήσεις η Βρετανία;



Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ, που πραγματοποίησε την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 επαφές στη Λευκωσία, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η διασφάλιση της παρουσίας των βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο και μετά τη λύση αποτελεί το βασικό ζητούμενο για το Λονδίνο. Την ίδια ώρα κατέστησε σαφές πως η Βρετανία δεν ενδιαφέρεται για τις εγγυήσεις.


Βέβαια,  γιατί να ενδιαφέρεται τώρα η Βρετανία για... εγγυήσεις, οι Γουίλσον/Κάλλαχαν ήδη εξασφάλισαν της Τουρκίας την έγκριση για την εισβολή από τις 17 Ιουλίου 1974. Ο  σκοπός για τον οποίο γράφτηκε και επιβλήθηκε  η διχοτομική Συνθήκη Εγγυήσεως το 1959 επιτεύχθηκε επιτυχώς εδώ και 41 χρόνια, τώρα σε τι να αποσκοπεί πια μια τέτοια αντιδημοκρατική και ρατσιστική Συνθήκη!
Μια συνθήκη που η ίδια Εισαγγελία της τότε βρετανικής κυβέρνησης, το 1959, όταν το Φόρειν Όφις της  έστειλε το κείμενο της για γνωμάτευση (κατόπιν εορτής) τους τα έψαλλε και από την καλή και την ανάποδη για το περιεχόμενό της...

Έτσι για να φαίνεται και ... βοηθητικός ο κ. Φίλιπ Χάμμοντ λοιπόν, δήλωσε ότι η Βρετανία σήμερα δεν ενδιαφέρεται για εγγυήσεις.  Θα πρέπει ο κ. Φίλιπ Χάμμοντ να μάζεψε και τα...ευχαριστήρια από τον κ. Γ. Κασουλίδη...
Δεν ήταν τυχαία και που ο  Υπ. Εξωτερικών της μητέρας πατρίδας το πήρε πάνω του να φωνάζει και αυτός ότι ούτε η Ελλάδα ενδιαφέρεται να παραμείνει εγγυήτρια! 

Τα Οξφορδιανά σεμινάρια σίγουρα θα επιλήφθηκαν και αυτού του θέματος... 

Φανούλα Αργυρού
Λονδίνο
18.7.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: