Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

"Ο κινηματογράφος στην παραλία θα καταστεί θεσμός για το Πάφος 2017"



Κάτω από τον έναστρο ουρανό της Γεροσκήπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ταινία "πολίτικη κουζίνα", όσοι παρευρέθηκαν χθες στη Δημοτική παραλία της Γεροσκήπου.

Η ΠΠΕ Πάφος 2017 συνεχίζοντας την περσινή επιτυχία του σινεμά στην παραλία, παρουσίασε φέτος ταινίες που φλερτάρουν με τη γαστρονομία, ανέφερε ο Πρόεδρος του Πάφος 2017, Χρήστος Πατσαλίδης.

Ταινίες, όπως είπε, προλογίζοντας την προβολή, γύρω από την κουζίνα, το καλό φαγητό και όλα τα συναισθήματα που περνάνε από το στομάχι.


Ο κ. Πατσαλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το κοινό που ακολουθεί τις δράσεις του Πάφος 2017 ολοένα και αυξάνεται.

Μετά την περσινή χρονιά, είπε, που το Πάφος 2017 δοκίμασε για πρώτη φορά την πρωτότυπη ιδέα για σινεμά στην παραλία, που ταιριάζει απόλυτα με το open air factory, ολοένα και περισσότεροι θεατές παρακολουθούν ταινίες στην παραλία, εκφράζοντας μια διαφορετική αίσθηση και ικανοποίηση.

Ο κινηματογράφος στην παραλία, συνέχισε, θα καταστεί θεσμός για το Πάφος 2017.

Στόχος μας, συνέχισε, είναι, “όπως μέσα στο 2017 το σινεμά στην παραλία να καταστεί θεσμός για την Πάφο ώστε τα καλοκαίρια μέσα από προβολές να οδηγηθούμε σ’ ένα φεστιβάλ παραδοσιακού κινηματογράφου, που θα οργανώνεται κάθε καλοκαίρι και να έχει το δικό του κοινό”.

Η υπόθεση της ταινίας εξελίχθηκε με το Φάνη που ξαναγυρίζει στην Πόλη ύστερα από τριάντα χρόνια για να δει τον άρρωστο παππού του.

Το ταξίδι δίνει την αφορμή για αναδρομή στο παρελθόν, όταν ως παιδί στην Πόλη, μάθαινε τα μυστικά της μαγειρικής από τον παππού του και ζούσε τον πρώτο έρωτα με τη μικρή Σαϊμέ.

Η ταινία είναι σκηνοθεσία του Τάσου Μπουλμέτη και σ’ αυτήν συμμετείχαν οι ηθοποιοί Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λουιζίδου, Ταμέρ Καραντάλ και Τάσος Μπαντής.

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου το Πάφος 2017 θα παρουσιάσει την ταινία ο ΣΕΦ σε σκηνοθεσία Jon Favreau.

Το Πάφος 2017, το Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού, κατέληξε ο κ. Πατσαλίδης, αποτελεί ένα πλαίσιο πολιτιστικής παραγωγής που περιλαμβάνει όλη την Επαρχία τόσο γεωγραφικά όσο και κοινωνικά. Αυτό, είπε, που χαρακτηρίζει την ιδέα είναι το γεγονός ότι παραμένει "ανοιχτή" όχι μόνο σε σχέση με τους χώρους παραγωγής, αλλά και στη συμμετοχή.

(KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: