Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Για 21η χρονιά φέτος τα Ιεροκήπια



Ο Δήμος Γεροσκήπου, μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της Γεροσκήπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, οργανώνει για 21η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις «ΙΕΡΟΚΗΠΙΑ».

Οι εκδηλώσεις σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως τις 25 Σεπτεμβρίου και θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα των πολιτιστικών, πνευματικών και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων του κοινού.


Στην Έναρξη των Εκδηλώσεων, που θα δοθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Γεροσκήπου, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, υπό την αιγίδα του οποίου τελούν οι φετινές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  οι εκδηλώσεις  «Ιεροκήπια 2015» ξεκινούν στις 20:00 τις 11ης Σεπτεμβρίου με συναυλία – αφιέρωμα « Όμορφη Πόλη» 90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης με την συμμετοχή του  Βασίλη Λέκκα, του  Μουσικού Σχήματος  Κ.Ν. Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου και του  Μουσικού  Λυκείου  Πάφου, υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Τερπίζη.

Επίσης το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Γεροσκήπου θα τελεστούν τα εγκαίνια του Εικαστικού Project «Figura Nova».

Πρόκειται σύμφωνα με την ανακοίνωση για μια πρωτοποριακή Έκθεση Νεοπαραστατικής Τέχνης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνών «Πήγασος».

Εξάλλου την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ στο Γυμνάσιο Γεροσκήπου  η ΕΘΑΛ θα ανεβάσει την θεατρική παράσταση «Το Βοτάνιν…της Αγάπης» (Μανδραγόρας) του Νικολό Μακιαβέλι σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλο.

Η μετάφραση είναι του  Γιάννη Καλατζόπουλου και η μετεγγραφή στο κυπριακό ιδίωμα της Μαρίνας Βρόντη.   Στην θεατρική παράσταση λαμβάνουν μέρος οι Κώστας Βήχας, Κώστας Καζάκας, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Βασίλης Χαραλάμπους, Πέτρος Πέτρου και Έλενα Χειλέτη.

Εξάλλου την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ στην Κάτω Βρύση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Ιεροκηπίων η μουσική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Στις Θάλασσες του Ονείρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Γεροσκήπου η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια ρομαντική βραδιά με γνωστές μελωδίες και τραγούδια που αγαπήθηκαν με πάθος: ένα φωνητικό «πάντρεμα» κλασικού και μοντέρνου, παλαιού και σύγχρονου. Στην μουσική εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Χρύσω Μακαρίου σοπράνο, ο Μάριος Ανδρέου τενόρος, η Έλια Ιωαννίδου ηθοποιός και ο  Μανώλης Νεοφύτου στο πιάνο

Επίσης την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου στις 20:15 στην  Πλατεία Γεροσκήπου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ιεροκηπίων 2015 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συνεχίζει η ανακοίνωση, παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια και ελληνικά τραγούδια που αγαπήθηκαν και στο εξωτερικό, με την Πρέσβειρα Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Εύη Καπάταη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης τα χορευτικά συγκροτήματα του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» και του Πολιτιστικού Ομίλου «Ιεροί Κήποι».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης βράβευση επαναλαμβανόμενων τουριστών, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων.

Αξίζει να αναφερθεί πως η είσοδος για το κοινό στις εκδηλώσεις των Ιεροκηπίων θα είναι ελεύθερη.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: