Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον 21χρονο που φέρεται να σκότωσε την μάνα του



Η Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας συνέλαβε απόψε λίγο έξω από την Κοινότητα Ορμήδειας, το νεαρό από το Ιράκ, κουρδικής καταγωγής, ηλικίας 21 χρόνων, ο οποίος φέρεται να σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο τη μητέρα του ηλικίας 46 χρόνων. Η γυναίκα ήταν  μητέρα άλλων τεσσάρων παιδιών.


Σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, η σύλληψη του νεαρού έγινε κατορθωτή γύρω στις 19.40 απόψε, ύστερα από πληροφορία που λήφθηκε από πολίτες. Σύμφωνα με την πληροφορία ο 21χρονος εθεάθη να περιφέρεται σε κεντρικό δρόμο της Κοινότητας Ορμήδεια, που βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το σημείο που διεπράχθη το φονικό.




Ο νεαρός δεν προέβαλε καμία αντίσταση όταν άνδρες της Αστυνομίας τον πλησίασαν στο B' Δημοτικό Σχολείο Ορμήδειας για να τον συλλάβουν και παραδόθηκε ήσυχα. Στην κατοχή του νεαρού εντοπίστηκε ένα μεγάλο μαχαίρι και εξετάζεται κατά πόσον αυτό είναι το αιχμηρό αντικείμενο που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη μητέρα του. 



Ο 21χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο το απόγευμα ενώπιον Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.



Υπενθυμίζεται ότι η 46χρονη γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα από την Αστυνομία, αιμόφυρτη στο αυτοκίνητο της οικογένειας, εκατό περίπου μέτρα από το σπίτι τους, που βρίσκεται στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.



Σε δηλώσεις του το μεσημέρι ο Υπαστυνόμος Μάρκος Πέτρου, υπεύθυνος του ΤΑΕ των  Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, ανέφερε ότι  «γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, ύστερα από πληροφορία, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο παλαιό χώρο στάθμευσης λεωφορείων Victoria στην Δεκέλεια, όπου εντοπίστηκε νεκρή στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου γυναίκα ηλικίας 46 χρόνων».



Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου «πέντε περίπου λεπτά μετά τη μία σήμερα τα ξημερώματα ο επί καθήκοντι ιατρός του Νοσοκομείου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας διαπίστωσε το θάνατο της 46χρονης γυναίκας. Στη σκηνή διενεργήθηκε αυτοψία από παθολογοανατόμο, η οποία διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε αριθμό τραυμάτων κυρίως στην περιοχή του λαιμού και στα χέρια, τα οποία έχουν προκληθεί από αιχμηρό όργανο».



Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται ο γιος του θύματος ηλικίας 21 ετών. Τα ίχνη του νεαρού έχουν χαθεί από την ώρα του περιστατικού και αναζητείται από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης", πρόσθεσε.



Ο Υπαστυνόμος είχε καλέσει το μεσημέρι «οποιονδήποτε έχει οποιαδήποτε πληροφορία για την υπόθεση ή για τις κινήσεις του υπόπτου, να επικοινωνήσει με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με την εμπιστευτική γραμμή του πολίτη στο 1443».


Οι αρχές των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας  ενημέρωσαν το πρωί την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίνοντας περιγραφή του δράστη και φωτογραφία του.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: