Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Άθελά του κατέστρεψε πίνακα 350 ετών. ΒΙΝΤΕΟ

Σύγχυση προκλήθηκε σε μουσείο της πόλης Ταϊπέι, στην Ταϊβάν, όταν ένα 12χρονο αγόρι κατέστρεψε, παραπατώντας, μια ελαιογραφία του Paolo Porpora αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η ελαιογραφία ήταν ένα από τα έργα τέχνης της έκθεσης «Τhe Face of Leonardo: Images of a Genius».
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!!!

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του μουσείου, το αγόρι, το οποίο κρατούσε ένα αναψυκτικό, σκόνταψε και στηρίχθηκε στο έργο τέχνης, ώστε να μην πέσει. Η κίνηση αυτή φαίνεται πως άνοιξε μια τρύπα στην ελαιογραφία του Porpola.

Οι διοργανωτές της έκθεσης δήλωσαν πως δεν θα χρεώσουν την οικογένεια του αγοριού για την επιδιόρθωση της ζημιάς, καθώς έκριναν πως δεν ευθυνόταν το παιδί για την πτώση του.
Όπως δήλωσε η εταιρεία, σχετικά με το έκθεμα στην επίσημη σελίδα της στο Facebook: «Όλα τα 55 έργα τέχνης στο χώρο είναι αυθεντικά κομμάτια και είναι πολύ σπάνια και πολύτιμα. Εάν προκληθεί ζημιά σε κάποιο από αυτά, η βλάβη είναι μόνιμη… ελπίζουμε όλοι να προστατεύσουν αυτά τα πολύτιμα έργα αυτά μαζί μας».
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που καταστρέφεται κατά λάθος κάποιο έργο τέχνης. Η πιο διάσημη «ζημιά» θεωρείται ότι έγινε από τον μεγιστάνα Steve Wynn, ο οποίος έριξε «αγκωνιά» στον πίνακα του Πικάσο «Le Rêve».


http://ikypros.com/?p=119121#sthash.XRY3xd9F.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: