Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

49 μετανάστες πέθαναν από ασφυξία ανοικτά της Λιβύης



O αριθμός των μεταναστών που πέθαναν από ασφυξία ενώ επέβαιναν στο αμπάρι ενός υπερφορτωμένου αλιευτικού πλοίου στα ανοικτά της Λιβύης και τους οποίους εντόπισε ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας έχει ανέλθει στους 49, μετέδωσαν χθες ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Σε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου γνωστοποιούνταν η επιχείρηση διάσωσης, το πολεμικό ναυτικό έκανε λόγο για "τουλάχιστον 40 νεκρούς" βάσει των εκτιμήσεων ότι περίπου 300 επίδοξοι μετανάστες επέβαιναν στο  πλοίο. 

Χθες το μεσημέρι η νομαρχία της Κατάνης (Σικελία) ανακοίνωσε ότι ο  απολογισμός έχει ανέλθει σε 49 νεκρούς. Το νορβηγικό πλοίο Siem Pilot, με το οποίο μεταφέρονται οι επιζώντες όπως  επίσης οι σοροί των συνταξιδιωτών τους αναμένεται να φθάσει στην Κατάνη αύριο  το πρωί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, τα θύματα, που όπως όλα δείχνουν  δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις των καυσίμων, είναι στη μεγάλη τους πλειονότητα παντρεμένοι άνδρες που άφησαν στις συζύγους του τις θέσεις στη γέφυρα του πλοίου, προκειμένου να ταξιδέψουν με μεγαλύτερη ασφάλεια. 


(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΜΜ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: