Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Το σεξ είναι για μια ευτυχισμένη σχέση όπως το αντηλιακό το καλοκαίρι: απαραίτητο. Είναι κάτι το οποίο υποτίθεται ότι κάνετε μόνο με τον σύντροφό σας, αυτό είναι άλλωστε που κάνει την ερωτική σχέση να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες», λέει η κλινικός ψυχολόγος Ursula Ofman.
Παρακάτω, οι εμπειρογνώμονες παραθέτουν τις ρουτίνες που μοιράζονται τα ευτυχισμένα ζευγάρια στο υπνοδωμάτιο τους.

Πιστεύουν στην σεξουαλικότητά τους

"Μία από τις πιο σημαντικές σεξουαλικές συνήθειες που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι η γνώση ότι αρέσουν στον/στην σύντροφό τους», λέει η Ofman. «Ενισχύει το αίσθημα του αμοιβαίου σεξουαλικού ενδιαφέροντος», συμπληρώνει η ίδια. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό ειδικά για τις γυναίκες , διότι όπως τονίζει η Ofman, οι γυναίκες μερικές φορές πιστεύουν ότι οι άντρες έτσι κι αλλιώς είναι πάντα πρόθυμοι να κάνουν σεξ και δεν συνειδητοποιούν ότι θέλουν να κάνουν σεξ με εκείνες. Η διάκριση αυτή μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Δεν υποτιμούν τα μικρά πράγματα

Θα εκπλαγείτε αν μια μέρα δείτε τον σύντροφό σας γυμνό και καλυμμένο με σούσι όπως ακριβώς η Samantha Jones στο Sex and the City; Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά είναι ένας καλό τρόπος για να κρατήσετε τα πράγματα ζεστά. Ένα απλό τηλεφώνημα το μεσημέρι για να πείτε ένα «Μου λείπεις» στον/στην σύντροφό σας είναι επίσης ένας καλός τρόπος να δείξετε το ενδιαφέρον σας. Μην ξεχνάτε επίσης τα σέξι μηνύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και την επαφή με το χέρι ή την αγκαλιά.

Επικεντρώνονται στα θετικά

Η βρώμικη ομιλία του σας προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων; Κρατήστε το μόνο για τον εαυτό σας και για εκείνον ασφαλώς. «Ευτυχισμένα είναι να ζευγάρια που ξέρουν να χρησιμοποιούν με θετικό τρόπο αυτά που υπό άλλες συνθήκες θα αντιπαθούσαν», λέει η Jane Greer, συγγραφέας του βιβλίου What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship. Σταματήστε λοιπόν τους εγωισμούς γιατί το μόνο που καταφέρνετε είναι να καταστρέφετε τη σχέση σας. Φυσικά όλα είναι σχετικά με την θετική ενίσχυση. Αν κάτι σας ενοχλεί ή σας πονάει, μιλήστε με ειλικρίνεια.

Βρίσκουν χρόνο για σεξ

Κατά κοινή ομολογία, τα περισσότερα ζευγάρια δεν ξεκολλούν ο ένας από τον άλλον τον πρώτο καιρό της σχέσης και σχεδόν όλοι πιστεύουν πώς πρέπει το σεξ να έρχεται φυσικά. «Είναι αλήθεια, έτσι πρέπει αλλά οι περισσότεροι έχουμε ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα με αποτέλεσμα η κούραση να μας καταβάλλει», λέει η Ofman. Το καλύτερο είναι λοιπόν να προγραμματίσετε το σεξ για να διατηρείτε ζωντανή τη σχέση. Συζητήστε το μεταξύ σας. Πόσο σεξ θέλει ο καθένας ώστε να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι και κάντε το καλύτερο για τη σχέση σας.

Κάνουν μαζί όνειρα

Είτε μοιράζονται  τα βρώμικα στοιχεία της φαντασίας τους είτε απλά όνειρα, τα ευτυχισμένα  ζευγάρια δεν διστάζουν  να αφήσουν  το μυαλό τους να περιπλανηθεί. «Μην φοβάστε να ανοίξετε αυτή τη συζήτηση. Δεν υπάρχει καμία κρίση στον κόσμο της φαντασίας», συμβουλεύει η Ofman. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: