Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

50 ετών έγινε το ημερολόγιο της Pirelli


Το θρυλικό ημερολόγιο της εταιρείας ελαστικών Pirelli, έγινε 50 ετών και οι εκδόσεις TASCHEN το γιορτάζουν με ένα συλλεκτικό τόμο, απάνθισμα των καλύτερων φωτογραφιών του, από το 1964, όταν πρωτοεκδόθηκε. 


Για το ημερολόγιο έχουν ποζάρεικάποιες από τις μεγαλύτερες σταρ του πλανήτη, μεταξύ αυτών η Σοφία Λόρεν, η Ζιζέλ, η Σίντι Κρόφορντ, η Λετίτσια Κάστα, η Πενέλοπε Κρουζ, η Τζούλιαν Μουρ, η Κέιτ Μος, η Ναόμι Κάμπελ και άλλες του ιδίου βεληνεκούς.

Η Kέιτ Μος περιέγραψε την φωτογράφιση της για το ημερολόγιο Pirelli ως την «καλύτερη δουλειά της καριέρας της». Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός φωτογράφοςSteven Meisel, θεωρεί «τιμή» του κάθε φορά που συμμετέχει στο project και οKarl Lagerfeld, ο εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος, έχει δηλώσει για τα κορίτσια που ποζάρουν για το ημερολόγιο: «Αυτές είναι οι θεές του σήμερα». 

Στο γκαλά που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 50ά γενέθλιά του ημερολογίου, στη γκαλερί Μοντέρνας Τέχνης στο Μιλάνο, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της μόδας, φωτογράφοι, μοντέλα, στιλίστες και σχεδιαστές. «Ο κόσμος της μόδας έχει στην καρδιά του το ημερολόγιο Pirelli, ή καλύτερα στον κόρφο της»,σημειώνει η Guardian.

Στον «συλλεκτικό» τόμο που θα κυκλοφορήσει, συμμετέχουν καταξιωμένοι φωτογράφοι, μεταξύ άλλων, οι Richard Avedon, Peter Beard, Patrick Demarchelier, Nick Knight, Karl Lagerfeld, Inez van lamsweerde και Vinoodh Matadin, Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Sarah Moon, Terry Richardson, Herb Ritts, Mario Sorrenti, Bert Stern, Mario Testino, Bruce Weber, και άλλοι. 

Επιπλέον, στην συλλεκτική έκδοση, θα συμπεριληφθούν σπάνιες και μη δημοσιευμένες φωτογραφίες από τα παρασκήνια και μία συλλογή «λογοκριμένων» φωτογραφιών που οι εκδότες της εποχής θεώρησανυπερβολικά προκλητικές.

Τον τόμο προλογίζει ο Philippe Daverio, ενώ οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του ημερολογίου Derek Forsyth και Martyn Walsh αποκαλύπτουν άγνωστες ιστορίες από τα παρασκήνια των φωτογραφίσεων.







Nooz 

Δεν υπάρχουν σχόλια: