Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Φοιτητής ο Σάββας Βέργας


Την πρόθεσή του να εγγραφεί και να φοιτήσει σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας γνωστοποίησε, προ ημερών, στη Διεύθυνση των Φυλακών με επιστολή του ο τέως Δήμαρχος Πάφου.
 
Ο Σάββας Βέργας, ο οποίος, παρόλο που καταδικάστηκε σε φυλάκιση, κρατείται εκτός φυλακών, ένεκα της ένταξής του σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, επιθυμεί να επιστρέψει στα θρανία, 25 χρόνια μετά την απόκτηση του πρώτου του πτυχίου.
 
Το θέμα, το οποίο παρουσίασε σήμερα η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", επιβεβαίωσε στο Σίγμα η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους. 
 
Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, ο Σάββας Βέργας, όντως, έχει υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών για να φοιτήσει σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Λόγω, ωστόσο, της καλοκαιρινής περιόδου το αίτημά του δεν εξετάστηκε ακόμη. Θα εξεταστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε, εάν και εφόσον εγκριθεί, θα αποφασιστεί και ο τρόπος φοίτησης''.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, 6 κρατούμενοι φοιτούν ήδη σε Πανεπιστήμια και η φοίτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους. Είτε εξ αποστάσεως, όπου το Πανεπιστήμιο αποστέλλει το διδακτικό υλικό στη Διεύθυνση των Φυλακών, η οποία με τη σειρά της το διαβιβάζει στους κρατουμένους, είτε με τη μέθοδο tutoring, στο πλαίσιο της οποίας καθηγητές από το εκάστοτε Πανεπιστήμιο επισκέπτονται 3-4 φορές ανά τετράμηνο τους κρατουμένους για σκοπούς ελέγχου. 
 
Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, δεν επιτρέπεται στους φυλακισμένους η έξοδος από τις Φυλακές για σκοπούς σπουδών, αλλά ούτε και η παραχώρηση ηλεκτρονικού υπολογιστή για σκοπούς μελέτης ή εξεύρεσης υλικού.  
 
Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν προτίθεται να παράσχει διευκολύνσεις στο Σάββα Βέργα, οι οποίες θα τον θέτουν σε ευνοϊκότερη και πιο πλεονεκτική θέση έναντι των άλλων κρατουμένων.


http://www.sigmalive.com/news/local/257389/piso-sta-thrania-o-savvas-vergas#sthash.ovT3A3kN.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: