Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου

Εντατικά μέτρα σε παγκύπρια βάση, με στόχο να διασφαλιστεί τόσο η μαζική διακίνηση του κοινού στο οδικό δίκτυο, όσο και η απουσία του από τον τόπο διαμονής του ή κατά την παραμονή του στον τόπο των διακοπών του, λαμβάνει η Αστυνομία, ενόψει της περιόδου 14 – 17 Αυγούστου, κατά την οποία αρκετοί Κύπριοι αναμένεται να εκδράμουν σε ορεινά θέρετρα και παραλιακές περιοχές.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης αναφέρει ότι λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης, που αναμένεται να παρατηρηθεί στο οδικό δίκτυο από την προσεχή Παρασκευή μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, η παρουσία των μελών της Αστυνομίας στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες, που οδηγούν στα παράλια και τα ορεινά θέρετρα, καθώς και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, θα είναι έντονη, με σκοπό την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του κοινού, την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης, την ομαλή διακίνηση των οχημάτων και τη διευκόλυνση του κοινού κατά τις διακινήσεις του.
Όπως αναφέρει “τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, καθώς και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις, που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και την επικίνδυνη/αμελή οδήγηση, παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων”.
Επίσης, προσθέτει ότι “λόγω του ότι η περίοδος αυτή θεωρείται περίοδος υψηλού κινδύνου, για διαρρήξεις και κλοπές, θα εντατικοποιηθούν οι πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, τόσο στην πόλη, όσο και την ύπαιθρο με σκοπό την αποτροπή αδικημάτων εις βάρος των πολιτών και της περιουσίας του”.
Επιπρόσθετα, ο κ. Αγγελίδης σημειώνει πως αυξημένα μέτρα θα ληφθούν και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού, όπως είναι εμπορικοί δρόμοι ή πολυσύχναστα μέρη και θέρετρα.
“Ως Αστυνομία, με την εντατικοποίηση των μέτρων στοχεύουμε στην ασφάλεια των πολιτών, την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας και παραβατικής συμπεριφοράς, αλλά και στην πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων. Παράλληλα, όμως, με τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία, καλούμε και το κοινό να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση με τη λήψη δικών του πρόσθετων μέτρων που αφορούν στην ασφάλεια των κατοικιών του και την προστασία και φύλαξη της περιουσίας του”, συμπληρώνει.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας συμβουλεύει παράλληλα το κοινό όπως λαμβάνει προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας του, όταν απουσιάζει από την οικία του.
Συγκεκριμένα, αναφέρει, “οι πολίτες συμβουλεύονται να μην αφήνουν ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία τους από τις οικίες τους και να συνεργάζονται με γείτονες της εμπιστοσύνης τους για αλληλοεπιτήρηση των περιουσιών τους. Επιπρόσθετα συμβουλεύονται να μην αφήνουν εκτεθειμένα οποιαδήποτε κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας, να μην αφήνουν εκτεθειμένη την περιουσία τους σε επισφαλή σημεία, να μην αφήνουν εκτεθειμένα, χρήματα, κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή και όπου είναι δυνατόν, αυτά να φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτιο και να βεβαιώνονται ότι έχουν ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς”.
Επίσης, να μην αφήνουν εκτεθειμένα έξω από τα υποστατικά τους γεωργικά εργαλεία, σκάλες ή άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον διαρρήκτη, να ελέγχουν ότι τα συστήματα συναγερμού που διαθέτουν δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη και εάν διαθέτουν σύστημα συναγερμού ή/και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, να βεβαιώνονται ότι τα έχουν θέσει σε λειτουργία και ότι αυτά δεν έχουν υποστεί οποιεσδήποτε βλάβες.
Αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ο κ. Αγγελίδης τους προτρέπει να αφήνουν ανοικτές και χωρίς περιεχόμενο τις ταμειακές μηχανές των καταστημάτων τους, να μην αφήνουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε επισφαλή σημεία, να μην αφήνουν εκτεθειμένη την περιουσία τους, να έχουν μεριμνήσει για την εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού και να ελέγχουν ότι τα εν λόγω συστήματα είναι σύγχρονα, αξιόπιστα και δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη και όσον αφορά ηλεκτρονικές συσκευές, να καταγράφονται οι αύξοντες αριθμοί της κατασκευάστριας εταιρείας (Serial numbers).
Λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων που παρατηρούνται συνήθως την περίοδο των διακοπών σε υποθέσεις κλοπών προσωπικών αντικειμένων από πρόσωπα που διακινούνται σε πολυσύχναστα μέρη, ή όπου επικρατεί συνωστισμός, αφού δημιουργούνται οι συνθήκες για να πέσει εύκολα κάποιος θύμα κλοπής, ο κ. Αγγελίδης προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μεριμνά για την ασφαλή φύλαξη των προσωπικών του αντικειμένων, όπως χρήματα και πιστωτικές κάρτες να τοποθετούνται στις μπροστινές τσέπες των ρούχων και ό,τι δεν θα χρειαστεί, να αφήνεται σε ασφαλισμένο μέρος στο ξενοδοχείο ή στο χώρο διαμονής.
“Στην παραλία να μεταφέρεται μόνο το απαραίτητο χρηματικό ποσό που χρειάζεται ο λουόμενος και η προσωπική του περιουσία να βρίσκεται συνεχώς στο οπτικό του πεδίο, να μην μεταφέρονται στην παραλία αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως κοσμήματα, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κ.λπ. Σε περίπτωση που μεταφέρονται τέτοια αντικείμενα να επιτηρούνται από τους κατόχους τους και όπου είναι δυνατόν, να υπάρχει συνεργασία με άλλους λουόμενους εμπιστοσύνης για την αλληλοεπιτήρηση της περιουσίας τους”, προσθέτει.


http://ikypros.com/?p=116983#sthash.mTAVzqw8.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: