Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πάφος. Δύο μήνες χωρίς νερό το τουρκοκυπριακό χωριό Φάλια



Για δύο περίπου μήνες  παραμένει χωρίς τρεχούμενο νερό το τουρκοκυπριακό χωριό Φάλια με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της κοινότητας να διατυπώνουν παράπονα.

Το χωριό που κατοικείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες δεν διαθέτει  Κοινοτική Αρχή γεγονός που καθιστά την επίλυση τέτοιων ζητημάτων δύσκολη και χρονοβόρα.


Ο Εκπρόσωπος των κατοίκων του χωριού Παντελής Δρουσιώτης , ανέφερε πως οι κάτοικοι μέχρι στιγμής  έχουν πληρώσει για να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ενώ επίσης έχουν επιδιορθώσει δρόμους μέσα στο χωριό που ήταν κατεστραμμένοι με δικά τους χρήματα.

Ο κ. Δρουσιώτης είπε πως αίτημα των κατοίκων του χωριού είναι όπως το χωριό Φάλια  συνδεθεί με το υδατικό έργο της Βρέτσιας ούτως ώστε να μπορέσει η  Κοινότητα να έχει τρεχούμενο νερό και να σταματήσουν να φέρνουν νερό με ντεπόζιτα.

Στο χωριό λειτουργούν και δύο κτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες επίσης ταλαιπωρούνται από την έλλειψη νερού.

Ο κ. Δρουσιώτης είπε ότι παρόλο που οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στην Υπηρεσία Διαχείρισης ΤΚ περιουσιών και στην Επαρχιακή διοίκηση Πάφου μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών περιουσιών  Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, σημείωσε πως έχουν γίνει διαβήματα και πως αναμένεται από το Τμήμα Υδάτων να ολοκληρώσει εντός των επομένων ημερών μελέτη που αφορά την μεταφορά νερού από την γειτονική κοινότητα Βρέτσιας στο χωριό Φάλια.

Όταν θα ολοκληρωθεί η μελέτη, σημείωσε ο κ. Πιττοκοπίτης θα γίνει συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού, προκειμένου να εξεταστεί πως  θα επιλυθεί το πρόβλημα.

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: