Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Χτυπά κόκκινο σήμερα η θερμοκρασία στην Κύπρο

Εξαιρετικά υψηλή θα είναι σήμερα η θερμοκρασία στην Κύπρο. 
Τους 40 βαθμους κελσίου θα αγγίξει σήμερα η θερμοκρασία καθώς εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα θα επηρεάσουν την περιοχή τις επόµενες µέρες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση με την οποία αναφέρει ότι απο το μεσημέρι μέχρι τις 17.00 η θερμοκρασία καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνη.
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αυξηµένες νεφώσεις που θα εµφανίζονται από το µεσηµέρι είναι πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα
πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν µετά το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι
λίγο ταραγµένη και µετά το µεσηµέρι γενικά λίγο ταραγµένη.
Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 36 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση, ενώ προς τις αυγινές κυρίως ώρες δεν αποκλείεται τοπικά να σχηµατιστεί οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα εµφανίζονται τοπικά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις από το απόγευµα, κυρίως στα ορεινά.
Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ενώ την Τετάρτη θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: