Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Δείτε τι βρίσκουν τελωνειακοί σε αποσκευές στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου


Από τσιγάρα, μέχρι κρέατα και φρούτα, αλλά ακόμη και επικίνδυνα ερπετά όπως φίδια και κροκόδειλους, εντοπίζουν οι λειτουργοί του τελωνείου στις αποσκευές Κυπρίων και ξένων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου .


Σύμφωνα με τη λειτουργό του Τμήματος Τελωνείων Στέλλα Δημητριάδου οι έλεγχοι τώρα το Καλοκαίρι είναι πιο αυστηροί και σχολαστικοί, κάτι που έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση των προϊόντων, φαρμάκων και ερπετών που κατασχέθηκαν. 

Όσο για το τι είναι αυτά; Οι αναφορές της κυρίας Δημητριάδου είναι άκρως αποκαλυπτικές 

«Μιμητικές συσκευές πουλιών πχ για τα αμπελοπούλια ερπετά κροκόδειλο είχαμε στο αεροδρόμιο είδη πολιτιστικής κληρονομίας τα οποία κατακρατούνται για να διαπιστωθούν εάν είναι νόμιμα και δεν είναι προϊόντα κλοπής η παράνομης διακίνησης. Κατάσχονται επίσης χάπια απομιμήσεις για στυτικές δυσλειτουργίες όπως είναι απομιμήσεις των χαπιών Βιάγκρα».

Με την ανακάλυψη των παράνομων προϊόντων οι κάτοχοι των αποσκευών προβάλλουν διάφορους ισχυρισμούς με τους περισσότερους να επικαλούνται άγνοια της νομοθεσίας. Ενώ όπως ανέφερε η κυρία Δημητριάδου σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και στα οδοφράγματα με τις αγορές και τη διακίνηση προϊόντων μαϊμού που παραβιάζουν το δικαίωμα διανοητικής και πνευματικής ιδιοκτησίας . 

«Τα πειρατικά όπως κυρίως λέγονται αυτά αναφέρονται κυρίως σε είδη ένδυσης υπόδησης αρώματα τσάντες γυναικείες ρολόγια τηλέφωνα», ανέφερε η κ. Δημητριάδου.

Στα αεροδρόμια έχουν κατασχεθεί επίσης αρκετές φορές χρηματικά ποσά πέραν των δέκα χιλιάδων ευρώ, ιατρικές συσκευές που δεν φέρουν τις απαραίτητες συστάσεις καταλληλότητας, αναβολικά για άλογα και αθλητές και ναρκωτικά. Μόνο το 2014 κατασχέθηκαν 148 κιλά κάνναβης , 21 κιλά κοκαΐνης και δεκάδες χάπια έκστασης τα οποία στην πλειοψηφία τους έφθασαν από την Ελλάδα.


ant1iwo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: