Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Μέλη της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία δολοφόνησαν εννέα ψαράδες



Εννέα ψαράδες δολοφονήθηκαν την Τρίτη σε ένα χωριό της Νιγηρίας κοντά στις όχθες της λίμνης Τσαντ, στο βορειοανατολικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής, σε μια ενέδρα που αποδίδεται σε ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, δήλωσαν ένας συνδικαλιστής και ένας επιζών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα θύματα πήγαιναν οδικώς στην πόλη Μπάγκα από το Μογκούνο όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν αναχαιτίστηκε από τα μέλη της Μπόκο Χαράμ, που τα ανάγκασαν να βγουν από το όχημα και τα εκτέλεσαν, ανέφερε ο Αμπουμπακάρ Γκαμάντι, ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αλιέων στην πολιτεία Μπόρνο. Η επίθεση εναντίον των μελών του συνδικάτου, πρόσθεσε, διαπράχθηκε στο χωριό Μαντουβάρι.

"Στρατιωτικοί (κατόπιν) ενεπλάκησαν σε μάχη με τους δράστες και σκότωσαν 13" εξ αυτών, ανέφερε ο Γκαμάντι. Συνολικά 17 ψαράδες με δύο μικρά λεωφορεία πήγαιναν στην Μπάγκα όταν έγινε η επίθεση, σύμφωνα με τον Γκρέμα Eρι, έναν επιζώντα της επίθεσης, που επέβαινε στο δεύτερο όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε.

Τη Δευτέρα, δέκα άλλοι ψαράδες είχαν δολοφονηθεί από μέλη της Μπόκο Χαράμ που χρησιμοποίησαν μαχαίρια σε τρία χωριά κοντά στην Μπάγκα.

Στην πόλη αυτή είχε διαπραχθεί η χειρότερη σφαγή που αποδίδεται στη Μπόκο Χαράμ τον περασμένο Ιανουάριο, όταν εκατοντάδες άμαχοι είχαν δολοφονηθεί και χιλιάδες είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Από το 2009, η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ -που πρόσφατα ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος- έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 15.000 ανθρώπους στη Νιγηρία, ενώ τους τελευταίους μήνες οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν επίσης διαπράξει επιθέσεις στο Τσαντ και στο Καμερούν.

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: