Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Γυναίκα κατηγορείται για κατασκοπεία στην Ρόδο

Ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως υπηρεσίας, η 49χρονη, υπήκοος Τουρκίας, μόνιμη κάτοικος Γαλλίας, S. O. του Α., η οποία κατηγορείται για κατασκοπεία.

Η 49χρονη απολογούμενη ενώπιον της Ανακρίτριας επέμεινε στους προανακριτικούς της ισχυρισμούς, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου βρίσκονται σε κοινή θέα στο διαδίκτυο και απεικονίζονται στο δορυφορικό σύστημα της google earth ,με αποτέλεσμα να μην συντρέχει κανένας λόγος για οποιονδήποτε, που ήθελε να συλλέξει πληροφορίες για την τοποθεσία, να τραβήξει φωτογραφίες από το σημείο.
Επέμεινε ότι είναι φυσιολάτρης. Ισχυρίστηκε ότι της αρέσει η πεζοπορία, ότι πραγματοποιεί περιπάτους και τραβά φωτογραφίες της φύσης, ενώ περαιτέρω ανεβαίνει σε κορυφές λόφων για προσευχή.
Υποστήριξε ακόμη ότι στη διαδρομή της προς το στρατόπεδο δεν είδε απαγορευτικές πινακίδες ή στρατιώτες ή περίφραξη και δεν γνώριζε, ούτε μπορούσε να γνωρίζει, ότι η πρόσβαση στην περιοχή δεν επιτρεπόταν.
Σε κάποιο σημείο της διαδρομής, είδε μόνο ένα συρματόπλεγμα και όπως είπε, υπέθεσε ότι ήταν ιδιωτική περίφραξη. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι φωτογραφίες που είχε διαγράψει ήταν selfie, οι οποίες δεν της άρεσαν.
Η 49χρονη συνελήφθη από στελέχη του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου, στην Κάλαθο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχαγγέλου, «η 49χρονη περί ώραν 13.00 συνελήφθη από στελέχη του 6ου ΕΤΕΘ να φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του, αφού παραβίασε σχετική σήμανση περί απαγόρευσης εισόδου».
Η 49χρονη, που διαμένει με τον σύντροφό της και τα δύο παιδιά της ηλικίας 14 και 18 ετών, σε παρακείμενο πολυτελές ξενοδοχείο, εισήλθε πεζή από τη νότια πλευρά του στρατοπέδου, ανεβαίνοντας από απόκρημνη βραχώδη παραλιακή περιοχή, που συνορεύει με το ξενοδοχείο Lindos Step και κατευθύνθηκε σε κορυφή λόφου, εντός του στρατοπέδου. Εκεί τράβηξε με ένα κινητό τηλέφωνο τύπου iphone 5s, 33 φωτογραφίες. Προέκυψε ακόμη ότι η πρώτη φωτογραφία είχε τραβηχτεί την 10.03 ώρα της ίδιας ημέρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι παρέμεινε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου επί πολλή ώρα.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φωτογράφησε την αποβάθρα στο λιμάνι του στρατοπέδου και δύο σκάφη του ελληνικού στρατού. Δεν βρέθηκαν μέχρι στιγμής φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις εντός του στρατοπέδου.


το πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: