Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

"Σάπιζε" την γυναίκα του στο ξύλο και αυτή για να γλιτώσει βούτηξε στο κενό

Συγκλονίζει στα κατεχόμενα ο θάνατος μιας γυναίκας που υπέκυψε στα τραύματά της, όταν στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον άντρα της, που τη χτυπούσε, πήδηξε από το μπαλκόνι και από ύψος σχεδόν 7 μέτρων έπεσε στο κενό.

Το περιστατικό έγινε στις 8 Αυγούστου και η Νιλγκιούλ Ουρχάν πάλευε από τότε για τη ζωή της αλλά υπέκυψε στα τραύματά της στο “κρατικό” νοσοκομείο Λευκωσίας χθες. Η εκπρόσωπος της γυναικείας οργάνωσης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Χεντιγιέ Γιϊτλέρ σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει ότι αιτία του συμβάντος είναι η πατριαρχική δομή της οικογένειας και η μη λήψη μέτρων από την “κυβέρνηση”.
Ζήτησε την πιο βαριά ποινή γι αυτόν που φέρει την ευθύνη για το θάνατο της άτυχης γυναίκας αλλά και τη λήψη μέτρων για πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας ενάντια στις γυναίκες και την έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων γι αυτά τα ζητήματα στα σχολεία. Ζήτησε επίσης τη λειτουργία καταφυγίου για γυναίκες και την παροχή νομικής αρωγής για τέτοιες περιπτώσεις.
Παρόμοιες ανακοινώσεις εξέδωσαν και άλλες τ/κ “ΜΚΟ”, ενώ η ηλεκτρονική εφημερίδα “Κίπρις Ποστασί” μεταδίδει ότι ο σύζυγος, Σερντάλ Ουρχάν, που τελεί υπό κράτηση θα κατηγορηθεί τώρα για ανθρωποκτονία.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: