Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Φοβερό τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό κι έναν σοβαρά τραυματία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Αγ. Νάπας



Ο Στυλιανός Ιορδάνους, 78 χρόνων από την Αγλαντζιά, έχασε σήμερα τη ζωή του σε νέο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας -Αγίας Νάπας, παρά την έξοδο Ξυλοφάγου, που είναι έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Ο άτυχος 78χρονος είχε ξεκινήσει το πρωί από το σπίτι του στη Λευκωσία για να μεταβεί στον Πρωταρά, όπου παραθέριζαν τα παιδιά του.

Από το δυστύχημα τραυματίστηκε επίσης ο Ιωσήφ Στυλιανού, 42 χρόνων από το Αυγόρου, υπάλληλος του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, γύρω στις 08.30 το πρωί, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 78χρονος κατευθυνόταν στην περιοχή του Πρωταρά όπου παραθέριζαν τα παιδιά του. Σε κάποιο σημείο του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Αγίας Νάπας έξω από τη Κοινότητα Ξυλοφάγου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο 78χρονος σταμάτησε το σαλούν αυτοκίνητο του στην αριστερή λωρίδα ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου.

Αυτοκίνητο πολυτελείας που οδηγούσε ο Ιωσήφ Στυλιανού 42 χρόνων από το Αυγόρου, κτύπησε στο πίσω μέρος το σαλούν αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να το παρασύρει περίπου τριάντα μέτρα μέσα στον αυτοκινητόδρομο και στη συνέχεια αυτό σύρθηκε άλλα 20 μέτρα προτού σταματήσει.

Το μικρό αυτοκίνητο διαλύθηκε κυριολεκτικά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβιστεί ο οδηγός. Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβιστεί.

Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου. Ο Στυλιανού νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Λόγω του δυστυχήματος, ο αυτοκινητόδρομος Λάρνακας – Αγίας Νάπας παρά την Ξυλοφάγου έκλεισε για έξι περίπου ώρες και η τροχαία κίνηση διοχετευόταν από την Κοινότητα Ξυλοφάγου. Ο δρόμος δόθηκε τελικά στην κυκλοφορία λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, παραμένει ακόμα άγνωστη η αιτία που υποχρέωσε τον Ιορδάνου να σταματήσει το αυτοκίνητο του στη λωρίδα ασφαλείας.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ο 78χρονος είχε εξέλθει από το αυτοκίνητο του και όταν κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο, στεκόταν στο οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου. 

Τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος διερευνούν οι Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας.



κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: