Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Οι Οικολόγοι στηρίζουν την ειρηνική διαμαρτυρία για διάνοιξη οδοφράγματος Κοκκίνων

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει την ανησυχία του για το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελευθέρου, στο οποίο αναφέρεται ότι οι Τούρκοι προγραμματίζουν αναβάθμιση του στρατιωτικού θύλακα των Κοκκίνων και μάλιστα ζήτησαν και τη βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας στα σχέδια των Τούρκων για αναβάθμιση των στρατιωτικών υποδομών στα Κόκκινα. Κατ’ ακρίβειαν πιστεύουμε ότι πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα στις συνομιλίες η διάλυση του στρατιωτικού θύλακα των Κοκκίνων, η αποστρατικοποίηση της περιοχής και η δημιουργία δομών για συνεργασία μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων κατοίκων της περιοχής.

Για το λόγο αυτό το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θα στηρίξει την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι κάτοικοι της περιοχής Τηλλυρίας και του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς το Σάββατο 8 Αυγούστου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της περιοχής. Αίτημα των κατοίκων είναι η διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων ώστε να υπάρξει άνετη και εύκολη διακίνηση μεταξύ της Πόλης Χρυσοχούς και Κάτω Πύργου και από εκεί στη Μόρφου και Λευκωσία.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει τη μέρα που εκατοντάδες Τούρκοι έποικοι και πρόσφυγες κάτοικοι του χωριού Κόκκινα, θα μεταβούν στο εγκαταλειμμένο χωριό για να γιορτάσουν τις μάχες της Τηλλυρίας του 1964 και να ξαναθυμηθούν την πρώτη απόβαση της Τουρκίας στην Κύπρο.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: