Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Νεογέννητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο δρόμο

Ένα νεογέννητο αγοράκι, ηλικίας μόλις μιας ημέρας, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο καρότσι του σε κεντρικό δρόμο του Λος Άντζελες, απέναντι από μία καθολική εκκλησία. Το βρέφος εντοπίστηκε τυχαία και έκπληκτοι οι διασώστες που κλήθηκαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο ομφάλιος λώρος δεν είχε κοπεί.
Το μωρό βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, όμως στο ίδιο σημείο βρισκόταν τουλάχιστον επί 24 ώρες και κανείς δεν είχε δώσει σημασία.

Ο Άλεξ Ντίαζ, ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις αρχές, παραδέχθηκε ότι είχε δει το καρότσι και το βράδυ της Δευτέρας. Δεν άκουσε όμως κλάμα μωρού και θεώρησε ότι απλώς κάποιος το είχε παρατήσει άδειο.
Το επόμενο βράδυ, περνώντας με τους γιους του από το σημείο, αντίκρισε και πάλι το καρότσι και αυτό του κίνησε την περιέργεια. Όταν το πλησίασε είδε το μωρό και ειδοποίησε ασθενοφόρο. «’Ελπίζω να μη βρω μέσα κάποιο μωρό”. Αυτό σκεφτόμουν τη στιγμή που το πλησίαζα» είπε στους δημοσιογράφους.
«Οι πιτζάμες του ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα. Ήταν φρικτό. Δεν ξέρω πώς κάποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, ούτε τα ζώα δεν το κάνουν αυτό» συνέχισε.
Το μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ οι αρχές συλλέγουν στοιχεία για να καταφέρουν να εντοπίσουν τη μητέρα του.
«Αυτό που με λυπεί είναι ότι άφησαν το μωρό στο δρόμο, ενώ θα μπορούσαν απλώς να χτυπήσουν την πόρτα της εκκλησίας» δήλωσε ο εφημέριος Ντέιβιντ Ματζ.
Στο Λος Άντζελες έχει ψηφιστεί ο νόμος της «Ασφαλούς Παράδοσης» και ο οποίος επιτρέπει σε γονείς ή κηδεμόνες να παραδίδουν τα παιδιά τους σε νοσοκομεία ή σταθμούς της πυροσβεστικής, υπό την προϋπόθεση ότι είναι υγιή και όχι πάνω από τριών ημερών.


 http://ikypros.com/?p=115423#sthash.V7Iv8ARI.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: