Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Δείτε γιατί υπάρχει ενδεχόμενο έναρξης ποινικής υπόθεσης εναντίον Ε. Κορακίδη

Επιστολή απέστειλε σήμερα ο Δικηγορικός σύλλογος Πάφου στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη σε σχέση με την υπόθεση της ανάρτησης στο διαδίκτυο βιντεοσκόπησης που δείχνει την κακοποίηση κρατούμενου από αστυνομικούς .

Στην επιστολή που υπογράφεται από την Γραμματέα της Επιτροπής του Δικηγορικού συλλόγου Πάφου Σοφία Χ” Νεοφύτου αναφέρεται πως λίγες μέρες αργότερα από την ανάρτηση στο διαδίκτυο της συγκεκριμένης βιντεοσκόπησης περιήλθε στην αντίληψη του Δικηγορικού συλλόγου Πάφου δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται πως η Νομική Υπηρεσία εισηγήθηκε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έναρξης ποινικής υπόθεσης εναντίον του Επαμεινώντα Κορακίδη, προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου Πάφου και δικηγόρου του παραπονούμενου – κρατούμενου, λόγω της ανάρτησης του βίντεο.
Ο Δικηγορικός σύλλογος Πάφου μέσω της επιστολής του καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να ενημερώσει  το Δικηγορικό Σύλλογο Πάφου κατά πόσο το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είναι αληθές.
«Παρόλο που πιστεύουμε πως τέτοια ποινική υπόθεση θα ήταν εντελώς αβάσιμη» αναφέρει στην επιστολή του ο Δικηγορικός σύλλογος Πάφου , «εντούτοις θεωρούμε καθήκον μας να αναφέρουμε  τα ακόλουθα –  Η διοχέτευση τέτοιων πληροφοριών στα ΜΜΕ, αν πράγματι έγινε από τη Νομική Υπηρεσία , είναι εμφανές πως στόχο έχει την αποτροπή δικηγόρων και άλλων από την ανάρτηση παρόμοιων βίντεο”.
Όμως ,συνεχίζει στην επιστολή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου, δεν επιδείχθηκε η ίδια σπουδή από τη Νομική Υπηρεσία σε σχέση με πρόσφατες διαρροές μαρτυρικού υλικού, που αφορούσαν μάλιστα σοβαρές, εκκρεμείς υποθέσεις.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου ισχυρίζεται μάλιστα πως εύλογα εξάγεται το συμπέρασμα πως επιδίωξη αυτών που διοχέτευσαν τις πληροφορίες, δεν είναι η αποτροπή της ανάρτησης μαρτυρικού υλικού γενικά, αλλά υλικού σε βάρος αστυνομικών ειδικά.
Προσθέτει μάλιστα, πως αυτές οι επιδιώξεις είναι πιο ανησυχητικές, ακόμα και από το γεγονός της κακοποίησης που φαίνεται στο βίντεο, διότι δείχνουν πως ορισμένα στελέχη της Νομικής υπηρεσίας επιδοκιμάζουν ή έστω ανέχονται την τιμωρία ανθρώπων δια ροπάλου από αστυνομικούς.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος σημειώνει επίσης στην επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα πως τέτοιες αντιλήψεις δεν έχουν χώρο στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης, λέγοντας επίσης πως  αναμένει από τον κ. Κώστα Κληρίδη να ερευνήσει το ζήτημα και να λάβει τα δέοντα μέτρα.
Τέλος ο Δικηγορικός Σύλλογος διευκρίνισε πως η απόφαση να σταλεί η παρούσα επιστολή λήφθηκε στην απουσία του κ. Ε. Κορακίδη.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: