Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Δείτε γιατί ο Ολάντ τίμησε Ελληνοαμερικάνο

Το 22χρονο Άλεκ Σκαρλάτο, τον Ελληνοαμερικανό ο οποίος μαζί με δύο Αμερικανούς φίλους του και έναν Βρετανό συνεπιβάτη τους ακινητοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 25χρονο ένοπλο Μαροκινό βράβευσε σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η περιπέτεια που διαδραματίστηκε εντός του τρένου το οποίο εκτελούσε τη διαδρομή Αμστερνταμ – Παρίσι και στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις άνδρες μοιάζει βγαλμένη από σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ.
Η έγκαιρη παρέμβασή τους και το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση, παρά μόνο τραυματίες, μετέτρεψαν τον Σκαρλάτο και τους φίλους του αλλά και τον Βρετανό σε ήρωες. Ηδη τιμήθηκαν με μετάλλιο ανδρείας από τις τοπικές Αρχές, ενώ σήμερα ακολούθησε η βράβευσή τους από τον Γάλλο πρόεδρο.
Ολάντ, πρέσβερια ΗΠΑ και οι ήρωες
Επίσης, η θαρραλέα αντίδρασή τους και η γεμάτη ηρωισμό πράξη τους προκάλεσε το ενδιαφέρον του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της αμερικανικής κυβέρνησης, με τον Τζον Κέρι να γράφει στο Twitter ότι νιώθει «απίστευτα υπερήφανος για τους τρεις Αμερικανούς ήρωες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης που είχε ταξιδέψει προσφάτως στη Συρία είχε επισημανθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών τριών ευρωπαϊκών κρατών (του Βελγίου, της Γαλλίας και της Ισπανίας) ως πιθανός τρομοκράτης, όμως η δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι το κίνητρο του Καζανί ήταν η ληστεία.
Πηγή: ethnos.gr

http://ikypros.com/?p=118882#sthash.CZ0F4m9T.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: