Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Επιδιόρθωση του οδικού του δικτύου πραγματοποιεί ο Δήμος Γεροσκήπου

Εργασίες διεξάγει αυτό το διάστημα ο Δήμος Γεροσκήπου για την επιδιόρθωση του οδικού δικτύου που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με το κεντρικό πυρήνα της Γεροσκήπου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη.
 

Ο κ. Παυλίδης, που μετέβη σήμερα στο μέρος για επιθεώρηση, ανέφερε πως το οδικό δίκτυο βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω των κακοτεχνιών που άφησαν οι εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου.

Το κόστος των εργασιών, όπως αποκάλυψε, ανέρχεται στις 450 χιλ. ευρώ, ενώ αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Εργασίες διεξάγονται στα πεζοδρόμια και γίνονται ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των κατοίκων.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, έχουν αποκατασταθεί όλες οι σωλήνες που βρίσκονται στο συγκεκριμένο δρόμο ώστε να μην παρατηρούνται προβλήματα του παρελθόντος που σχετίζονται με έλλειψη νερού.

Σήμερα, είπε ο Δήμαρχος, ο Δήμος Γεροσκήπου τοποθέτησε μεγαλύτερους αγωγούς και η τουριστική περιοχή προμηθεύεται απρόσκοπτα το νερό που χρειάζεται.

Πρόσθεσε ακόμη πως “ οι εργασίες θα αποκαταστήσουν και τις κακοτεχνίες επί της οδού Ευαγόρα Παλληκαρίδη , αλλά και σε άλλες οδικές αρτηρίες σημαντικές για την περιοχή”.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε πως ο Δήμος προωθεί το πάρκο Γλυπτικής σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.

Στο μεταξύ, έντονα απασχολεί  το Δήμο Γεροσκήπου το θέμα των λυμάτων. Ο κ. Παυλίδης μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν λύματα στη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου, με αποτέλεσμα ο Δήμος να δεχτεί σωρεία καταγγελιών.

Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Γεροσκήπου – όπως είπε- έχει συγκληθεί σύσκεψη την Τετάρτη στο Δημοτικό μέγαρο Γεροσκήπου με την συμμετοχή του Δήμου Πάφου, της Λιμενικής Αστυνομίας, των υγειονομικών επιθεωρητών, του Τμήματος Αλιείας και του ΣΑΠΑ προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις επί του θέματος.
Ακολούθως ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε και στα έργα που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν φέτος στο Δήμο Γεροσκήπου. Ανάμεσα σ’ αυτά, σημείωσε, είναι η κατασκευή έξι κυματοθραυστών στη δυτική περιοχή της Γεροσκήπου.

Το θέμα της μελέτης της κατασκευής των κυματοθραυστών, συνέχισε, θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου. Οι κυματοθραύστες θα κατασκευαστούν στη δυτική περιοχή της Γεροσκήπου, που είναι τα ξενοδοχεία, μέχρι τα μπάνια της Πάφου.

Ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως οι περιοχές θα πρέπει να αναβαθμιστούν όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για τους ξένους επισκέπτες.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: