Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Η Ουγγαρία λαμβάνει μέτρα για αναχαίτιση των μεταναστών



Οι Αρχές της Ουγγαρίας θα αναπτύξουν χιλιάδες αστυνομικούς στα σύνορα με τη Σερβία, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου κατασκευάζεται ένας φράκτης ασφαλείας για να ανασχεθεί η μεγάλη ροή προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος σήμερα.

Η περίκλειστη Ουγγαρία ανήκει στο Χώρο Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου επιτρέπεται στους υπηκόους των κρατών μελών να ταξιδεύουν χωρίς διαβατήρια, γεγονός το οποίο την καθιστά ελκυστική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέρχονται από κράτη των Βαλκανίων που δεν ανήκουν στην ΕΕ.

Η Ουγγαρία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής φέτος την υποδοχή 100.000 προσφύγων και μεταναστών, υπερδιπλάσιων δηλαδή από τους 43.000 που είχε υποδεχθεί η χώρα ολόκληρο το 2014.

Ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ο Γιάνος Λάζαρ, δήλωσε ότι η ανάπτυξη περισσότερων συνοριοφρουρών είναι απαραίτητη λόγω της όλο και πιο επιθετικής και αποφασισμένης συμπεριφοράς των μεταναστών, όπως είπε.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει μέχρι το Νοέμβριο το φράκτη ύψους 3,5 μέτρων κατά μήκος των συνόρων μήκους 177 χλμ. με τη Σερβία -ένα έργο που επικρίνουν έντονα το Βελιγράδι και η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: