Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Χτύπησε την πρώην συμβία του. Επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικούς



Ένας Παλαιστίνιος συνελήφθη χθες βράδυ για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας για διερευνώμενες υποθέσεις του Νόμου για τη βία στην οικογένεια, παράνομη είσοδο σε κατοικία, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απειλή χρήσης βίας, ανησυχία, μέθη, δημόσια εξύβριση, επίθεση εναντίον αστυνομικών, αντίσταση κατά τη νόμιμη σύλληψη και τραυματισμό αστυνομικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία λίγο μετά τις έξι χθες το απόγευμα καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου από γυναίκα από την Πολωνία, μόνιμο κάτοικο Κύπρου ότι ένας πρώην σύντροφος της από την Παλαιστίνη με τον οποίο είχε παλιά δεσμό, αιτητής πολιτικού ασύλου, εισήλθε στην κατοικία της από σπασμένο παράθυρο που είχε σπάσει ο ίδιος σε προηγούμενο καυγά τους.

Μόλις ο Παλαιστίνιος είδε την κοπέλα της επιτέθηκε ρίχνοντας την στο πάτωμα με αποτέλεσμα να κτυπήσει το γόνατο της και στη συνέχεια τη δάγκωσε στην πλάτη και τη γάμπα και τη χτύπησε με γροθιές στο αριστερό μάτι. Στη συνέχεια σύμφωνα πάντα με την παραπονούμενη ο άνδρας την απείλησε ότι θα επανέλθει και θα την σκοτώσει.

Η κοπέλα μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου και αφού έδωσε κατάθεση, διακομίστηκε από αστυνομικούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι ιατρό. Η κοπέλα παραλήφθηκε από τον πρώην σύζυγο της από την Ιορδανία και ένα φίλο και την μετέφεραν στο διαμέρισμα τους στα Περβόλια.

Εκεί βρισκόταν ο Παλαιστίνιος ο οποίος μόλις τους αντίκρισε άρχισε να φωνάζει και να εξυβρίζει προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου όπου στην παρουσία τους ο άνδρας συνέχισε να προκαλεί ανησυχία και να εξυβρίζει ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης.

Οι αστυνομικοί τον πληροφόρησαν ότι ήταν υπό σύλληψη για αυτόφωρα αδικήματα, έγινε προσπάθεια τοποθέτησης των χειροπέδων και αυτός άρχισε να προβάλει αντίσταση στη σύλληψη του και να κτυπά με τα χέρια και τα πόδια του τα μέλη της Δύναμης.

Αφού έγινε τελικά κατορθωτή η σύλληψη του ο Παλαιστίνιος μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου.

Οι αστυνομικοί και η κοπέλα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου εξετάστηκαν από τους επί καθήκοντι ιατρούς οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έφεραν εκδορές στα άνω άκρα, στη ράχη, στα πλευρά και στον αντιβραχίονα, ένας αστυφύλακας έφερε δάγκωμα στην αριστερή παλάμη ενώ δεύτερος έφερε αιμάτωμα στο δάκτυλο του δεξιού χεριού.

Ο Παλαιστίνιος αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: