Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ενώπιον Κακουργιοδικείου οδηγούνται οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό πολίτη στα κρατητήρια



Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο παραπέμφθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν πολίτη – κρατούμενο σε κελί του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς.

Οι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης   παρουσιάστηκαν στις 09:00 σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου  όπως είχε διατάξει χθες ο Επαρχιακός Δικαστής Πάφου Χριστόδουλος Χριστοδούλου.


Όπως είναι γνωστό χθες μετά την καταχώρηση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου επιδόθηκαν και στους δύο τα κατηγορητήρια.

Ο Επαρχιακός Δικαστής Πάφου Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αστυνομικοί δεν μπορούν να δικαστούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο και τους παρέπεμψε απευθείας σε δίκη στο Κακουργιοδικείο στις 14 /9/2015.

Ο κ. Χριστοδούλου διέταξε αφού άκουσε τις θέσεις των δύο μερών του δικηγόρου των δύο αστυνομικών Νικόλα Τσαρδέλη αλλά και της Εκπροσώπου της Γενικής Εισαγγελίας   Χρύσως Περγαντή  , όπως  οι αστυνομικοί υπογράψουν εγγύηση ύψους 30 χιλιάδων ευρώ έκαστος  με έναν αξιόχρεο εγγυητή, το όνομα τους τοποθετηθεί στο κατάλογο του stop list,  και όπως κατατεθούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσίαση τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο αστυνομικούς αφορούν πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, υποβολή σε βασανιστήρια άλλου προσώπου που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 14 έτη  και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 7 έτη ή χρηματικό ποσό.

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού σε βάρος πολίτη κρατούμενου συνέβη το Φεβρουάριο του 2014 στα  αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς.

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: