Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Την κωμική όπερα «La Cenerentola» (H Σταχτοπούτα) θα παρουσιάσει το 17ο Pafos Aphrodite Festival

Ρέουσα μελωδική μουσική, σκηνές με έντονη θεατρικότητα και ποιητικό κείμενο με διαρκείς ανατροπές είναι τα χαρακτηριστικά της κωμικής όπερας «La Cenerentola» (H Σταχτοπούτα), που θα παρουσιάσει το 17ο Pafos Aphrodite Festival στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι “η φετινή όπερα είναι μια συμπαραγωγή με τον γαλλικό λυρικό οργανισμό Ramfis Productions Avignon και τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου”.
Η παράσταση διαφοροποιείται σε κάποια σημεία από το κλασικό παραμύθι της Σταχτοπούτας, καθώς οι δημιουργοί της αφαιρούν το στοιχείο της μαγικής παρεμβολής κάνοντας έτσι ξεκάθαρο ότι τα ψυχικά χαρίσματα, η καλόψυχη στάση, το θάρρος, ο δυναμισμός και η γενναιοδωρία της Σταχτοπούτας αποτελούν εφαλτήριο για την προσωπική και κοινωνική της ευτυχία.
Η μορφή της κακιάς μητριάς αντικαθίσταται από έναν εχθρικό πατριό, ο οποίος προάγει τις δυο φυσικές του κόρες σε βάρος της ηρωίδας.
Η Αντζελίνα, θετή κόρη του Ντον Μανίφικο, την οποία η οικογένειά της αποκαλεί «Σταχτοπούτα», είναι παραμελημένη και κατατρεγμένη από τον πατριό και τις ιδιόρρυθμες κόρες του.
Το ρόλο της νεράιδας νονάς, η οποία ως άλλος από μηχανής θεός βοηθά την ηρωίδα να πάει στο χορό, αναλαμβάνει ένας αντρικός χαρακτήρας, ο Αλιντόρο, o παιδαγωγός του πρίγκιπα Ντον Ραμίρο, ο οποίος παρατηρεί και καταγράφει τη στάση της Σταχτοπούτας απέναντι στις δοκιμασίες που της θέτει η ζωή.
Μεταμφιεσμένος σε ζητιάνο, ο Αλιντόρο δέχεται τη φροντίδα της Αντζελίνας και παρατηρώντας τη στάση της απέναντι στις δοκιμασίες που της τυγχάνουν, τη βοηθά να παντρευτεί τον πρίγκιπα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο πρίγκιπας, θέλοντας να διαπιστώσει ο ίδιος το χαρακτήρα των γυναικών, ανάμεσα στις οποίες θα επιλέξει τη σύζυγό του, αλλάζει αμφίεση με τον υπηρέτη του.
Η Σταχτοπούτα τον συναντά και τον ερωτεύεται χωρίς να ξέρει την κοινωνική του θέση, πριν πάει στο χορό.
Και επειδή την εποχή που γράφτηκε το έργο ήταν αδιανόητο η πρωταγωνίστρια να δείξει επί σκηνής τις γάμπες της, έτσι δεν υπάρχει γοβάκι στο έργο: ο πρίγκιπας βρίσκει την αγαπημένη του χάρη σε ένα βραχιόλι.
Για προκρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με τα Γραφεία της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival στο τηλέφωνο 26822218 και στην ιστοσελίδα www.pafc.com.cy. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: €25, €40, €50 και €70.
Η ταυτόχρονη οπτική μετάφραση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα θα γίνεται μέσω υποτίτλων.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: