Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Παραδέχτηκε ο 19χρονος ότι έβαλε φωτιές στην Θελέτρα. Τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση



Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 19χρονου που συνελήφθη χθες επ’ αυτοφώρω για άναμμα φωτιάς σε φυτείες και εσοδείες.

Ο δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Παναγιώτης Μιχαηλίδης, ανακοινώνοντας την απόφαση του είπε ότι με βάση τη μαρτυρία της Αστυνομίας υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι ο 19χρονος ενέχεται στα αδικήματα της πρόκλησης φωτιάς σε φυτείες και εσοδείες και της εγκατάλειψης φωτιάς στην ύπαιθρο.


Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως υπάρχει ανακριτικό έργο που υπολείπεται και πως σε περίπτωση απόλυσης του 19χρονου υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας.

Οι έρευνες συνέχισε της Αστυνομίας, εστιάζονται και στον εντοπισμό άλλου προσώπου που κατονόμασε ο 19χρονος.

Ακολούθως διέταξε την κράτηση του νεαρού για τέσσερις ημέρες.

Όπως ανέφερε η εξεταστής της υπόθεσης αστυνομικός του ΤΑΕ Πάφου  Ανδρούλα Γεωργίου,  γύρω στις  4.15 το απόγευμα χθες, ξέσπασε πυρκαγιά στην τοποθεσία «Λίμνες», έδαφος του χωριού Θελέτρα.

Στη σκηνή προσέτρεξαν αμέσως έκτακτοι Αγροπυροσβέστες του Ταμείου Θήρας, οι οποίοι ενώ βρίσκονταν στην περιοχή για κατάσβεση της πυρκαγιάς, αντιλήφθηκαν νεαρό πρόσωπο, το οποίο προσπαθούσε να διαφύγει από τη σκηνή τρομοκρατημένο μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των έκτακτων Αγροπυροσβεστών του Ταμείου Θήρας.

Στη συνέχεια αφού ανακόπηκε, περιορίστηκε μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας και όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 19χρονο, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο 19χρονος ανακρινόμενος  αρχικά αρνήθηκε ανάμειξη στην υπόθεση ωστόσο αργότερα  παραδέχθηκε τη διάπραξη των πιο πάνω αδικημάτων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο ο νεαρός εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις πρόκλησης πυρκαγιών.

Ο ύποπτος, ανέφερε η εξεταστής της υπόθεσης, παραδέχτηκε συγκεκριμένα ότι έβαλε δύο φωτιές στις 2 Αυγούστου  με ένα αναπτήρα χρώματος μαύρου σε  χωράφια του χωριού Θελέτρα.

Είπε μάλιστα στους αστυνομικούς ανακρινόμενος ότι “του αρέσει να βλέπει καπνό”.

Σε σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε ενάμισι περίπου τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δένδρα στην περιοχή Γιόλου – Θελέτρας το Σαββατοκύριακο, ο 19χρονος αρνήθηκε ότι έβαλε τη φωτιά ο ίδιος.

Κατονόμασε ακολούθως άλλο πρόσωπο το οποίο του υπέδειξε να προκαλέσει την πυρκαγιά, ωστόσο ο ίδιος – όπως είπε- αρνήθηκε. 

Η εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως το ανακριτικό έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και υπολείπεται η λήψη και άλλων καταθέσεων.

Την Κατηγορούσα Αρχή εκπροσώπησε ο κ. Νεοκλής Νεοκλέους ο οποίος αιτήθηκε την τετραήμερη κράτηση του υπόπτου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του νεαρού, δικηγόροι Ειρήνη Πουλά και Νίκος Ιωάννου, δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας.

Ωστόσο, ο κ. Ιωάννου  επικαλέστηκε το άρθρο 70 του κώδικα ποινικής δικονομίας και είπε ενώπιον του δικαστηρίου πως ο 19χρονος λόγω μειωμένης διανοητικής αντίληψης δεν είναι σε θέση να παρακαθίσει σε δίκη.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Π. Μιχαηλίδης είπε πως το θέμα αυτό θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: