Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Πήγαν για διασκέδαση και παράτησαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους στο σπίτι



Υπόθεση εγκατάλειψης παιδιού κάτω των 16 ετών διερευνά η αστυνομία Λεμεσού εναντίον των γονιών τριών παιδιών, ηλικίας 2, 5 και 15 ετών, τα οποία εντοπίστηκαν τα ξημερώματα μόνα στο σπίτι, αφού οι γονείς τους βρίσκονταν σε νυχτερινή έξοδο.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως ήταν γύρω στις 3:40 τα ξημερώματα όταν ενημερώθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός Επισκοπής ότι σε χωριό της δυτικής Λεμεσού ακούγονταν παρατεταμένα κλάματα παιδιού.


Περίπολο επισκέφθηκε τη σκηνή και εντόπισε τα τρία παιδιά μόνα στο σπίτι, «ενώ σε ερώτηση των αστυνομικών πού βρίσκονται οι γονείς τους ανέφεραν ότι είχαν βγει σε έξοδο και τους ανέμεναν να επιστρέψουν», είπε ο κ.Σωτηριάδης.

Οι 39χρονοι γονείς εντοπίστηκαν και κλήθηκαν για ανάκριση στον αστυνομικό σταθμό, όπου έφεραν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται. Κατηγορήθηκαν γραπτώς για το αδίκημα της εγκατάλειψης παιδιού κάτω των 16 ετών και απολύθηκαν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της Αστυνομίας Λεμεσού, αναμένεται να συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης το συντομότερο δυνατόν και να οδηγηθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες, ενώ ήδη ενημερώθηκε το Γραφείο Ευημερίας και αναμένεται να ενημερωθεί σχετικά και η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ο κ. Σωτηριάδης υπογράμμισε πως η Αστυνομία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την υγεία και ασφάλεια των παιδιών και ότι ενεργεί άμεσα, όπου και όταν χρειαστεί για διασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού, υποδεικνύοντας πως και στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί παρόμοια περιστατικά.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: