Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Παρακολουθούσε το κινητό της γυναίκας του και κατέληξε 2.5 χρόνια στο κελί



Σε 2,5 χρόνια φυλακή και πρόστιμο 19 ευρώ την ημέρα για 19 μήνες καταδικάστηκε σύζυγος στην Ισπανία ο οποίος είχε παραβιάσει το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας του προκειμένου να «κατεβάσει» τα sms και τα αρχεία της ώστε να διαπιστώσει αν η γυναίκα του είχε εξωσυζυγική σχέση.


«Δεν έχει αποδειχθεί ότι ο εναγόμενος εκτέλεσε τις πράξεις του με πρόθεση να βλάψει την ψυχική ακεραιότητα ή να προκαλέσει φόβο στην καταγγέλλουσα. Δεν αμφισβητείται ότι η κα MPT πέρασε 15 ημέρες, έχοντας υποστεί ειδική ζημία ή πόνο", αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η El Pais που έχει εκτενές ρεπορτάζ από την υπόθεση αυτή, καθώς είναι η πρώτη του είδους, αναφέρει ότι εν αναμονή της πρωτόδικης προσφυγής, η απόφαση του δικαστηρίου επισημαίνει ότι υπήρξαν υποκλοπές με στόχο ιδιωτικό περιεχόμενο ενώ ο εναγόμενος υποστήριξε ότι τα αρχεία ήταν κοινά ανάμεσα στο ζεύγος αφού αποθηκεύονταν σε κοινόχρηστο «σύννεφο».

Η πρόταση για 2,5 χρόνια φυλάκισης θεωρείται ως προειδοποίηση για όσους παρακολουθούν τις ηλεκτρονικές συσκευές των συζύγων τους.


ant1iwo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: