Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

55η επέτειο της Κυπριακής ανεξαρτησίας



Την 55η επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της γιορτάζει σήμερα η Κύπρος, με τους εορτασμούς να κορυφώνονται το πρωί με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.


Την ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπεί στους εορτασμούς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα γίνει μετά το πέρας της παρέλασης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ. Θα παρελάσουν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα της Εθνικής Φρουράς - ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας. Στο χώρο διεξαγωγής της παρέλασης θα εκτελεστούν 21 χαιρετιστήριες βολές.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου θα τελεστεί Τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, στο Προεδρικό.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει δεξίωση προς το Διπλωματικό και Προξενικό Σώμα.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: