Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η έκθεση της Γαλλίδας φωτορεπόρτερ Barbara Laborde στην Πάφο

H έκθεση είναι της Γαλλίδας φωτορεπόρτερ Barbara Laborde η οποία ζει και εργάζεται στη Λευκωσία και αποτελεί ένα ταξίδι της στην νεκρή ζώνη τον τελευταίο χρόνο, πραγματοποιείται στην Πάφο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου – Τμήμα Πάφου , η έκθεση η οποία εγκαινιάστηκε στην Παρασκευή και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 9 Οκτωβρίου καλεί  τον θεατή να ταξιδέψει στη νεκρή ζώνη ακολουθώντας την από τον βορρά ως τον νότο, από τη δύση μέχρι την ανατολή.
Πρόκειται, συνεχίζει η ανακοίνωση, για ένα μωσαϊκό από ιστορίες και εικόνες που ανοίγουν παράθυρα με θέα το κρυμμένο αυτό έδαφος, καθώς και το κλειδί για να κατανοήσουμε την ανοιχτή πληγή που είναι ακόμη τόσο ζωντανή και ευαίσθητη.
Η έκθεση διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 με τη συνεργασία της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου – Τμήμα Πάφου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου.
Εξάλλου την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου  στις 19:00 εγκαινιάζεται φέτος  στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μια νέα σειρά εκδηλώσεων στις οποίες θα δίνεται η ευκαιρία σε Κύπριους φωτογράφους να δείξουν φωτογραφίες τους στο κοινό με στόχο την γνωριμία με τη δουλειά τους και την εποικοδομητική συζήτηση και σχολιασμό.
Στην πρώτη προβολή Κυπρίων Φωτογράφων  θα  δοθεί η ευκαιρία  στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν τη δουλειά του Θάνου Σαββίδη, προέδρου της ΦΕΚ- Τμήμα Πάφου.
Τέλος την Παρασκευή 23 τρέχοντος στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 19:30  αναμένεται να παρουσιαστούν σε έκθεση φωτογραφίας οι  βραβευμένες φωτογραφίες και όσες πήραν ανάρτηση σε κάθε μια από τις τέσσερις κατηγορίες του Φωτομαραθώνιου που έγινε τον περασμένο Μάιο.
Τη μέρα των εγκαινίων θα βραβευτούν οι πρώτοι κάθε κατηγορίας με την παράδοση των δώρων τους.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, 15:00-19:00

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: